Qualcomm najavio pristupanje u Wireless Power Consortium

Qualcomm najavio pristupanje u Wireless Power Consortium

Qualcomm, jedan od osnivača saveza Alliance for Wireless Power, ili skraćenim nazivom A4WP, najavio je da će ući u Wireless Power Consortium (WPC), suparničku skupinu A4WP -a koja podupire standard Qi bežičnog punjena. Tako će Qualcomm biti član obiju skupina koje pokušavaju razviti tehnologiju koja će biti standard u cijeloj industriji. Iako je to pomalo čudna situacija, u konačnici bi mogli vidjeti kako jedna vrsta bežičnog punjena postaje standard u industriji, te bi svi veći igraći mogli usvojiti jedan standard.

Obje skupine podržavaju različite tehnologije koje se razlikuju u ključnim područjima . Qualcomm A4WP ima svoju jedinstvenu ideju i   pogled na bežično punjenje, koje podržavaju tvrtke poput Samsunga. Usvajanje Bluetooth 4,0 LE tehnologije im je uvelike pomoglo,zato što je Bluetooth već sam po sebi standard u industriji. A4WP bežično punjenje podržava više uređaja odjednom i ima veći domete, djelomično zahvaljujući integraciji Bluetooth tehnologije.

Qi bežičnog punjenja , s druge strane , ima svoju vlastit u skupinu zagovornika, uključujući Verizon, HTC i Texas Instruments . Qi bežično punjenje se razlikuje po tome što podržava punjenje samo jednog uređaja zbog maksimalne učinkovitosti. Ova tehnologija je imala malo više uspjeha u stvaranju puta prema mainstream uređajima, ali je još uvijek daleko od onoga što bi netko mogao uzeti u obzir kao standard.