Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, njih preko 3000. Pridružio im se i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

„Kao netko tko se intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća”, izjavio je ministar Pavić.

Na najvećem sajmu poslova u regiji, koji je trinaesti put za redom održan na FER-u, ministra su u ulozi domaćina dočekali Gordan Gledec i voditeljica ureda Centra karijera FER-a Iva Gospodnetić. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima FER-a, na kojima su se studentima predstavila čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

“Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi put smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude uputili u tom smjeru od rane dobi. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema ključne su kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja”, dodao je Pavić.

Još iz kategorije

Uber sve popularniji za obilazak Adventa, koristilo ga 30 posto korisnika više nego lani

Uber sve popularniji za obilazak Adventa, koristilo ga 30 posto korisnika više nego lani

18.01.2019. komentiraj

I ove se godine Uber pokazao prvim izborom za obilazak blagdanskih događanja u četiri najveća hrvatska grada. Uber je tako u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku tijekom Adventa koristilo gotovo 30 posto korisnika više nego prošle godine, pokazuju podaci kompanije koja se bavi spajanjem ponude i potražnje na prijevozničkom tržištu.

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

18.01.2019. komentiraj

Proizvođači su na CES sajmu u Las Vegasu predstavili cijeli niz računala, pametnih uređaja, platformi, hardverskih i softverskih noviteta, koji su sigurniji nego ikad prije, no problem je što korisnici ne dijele identične stavove. Naime, 58 posto od dvije tisuće ispitanih posjetitelja CES sajma kazalo je da se ne smatraju odgovornima za sigurnost svojih uređaja.

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

18.01.2019. komentiraj

Ekskluzivni edukacijski partner konferencije Digital Takeover je IEDC-Poslovna škola Bled, prva poslovna škola takve vrste u Srednjoj i Istočnoj Europi, osnovana 1986., najavljuju organizatori ove vrlo zanimljive konferencije. U više od 30 godina postojanja, kroz IEDC prošlo je preko 90 000 polaznika iz 100 zemalja širom svijeta, a ove godine posjetitelji Digital Takeover konferencije imat će priliku saznati zašto je baš ova škola jedna od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi.