Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, njih preko 3000. Pridružio im se i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

„Kao netko tko se intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća”, izjavio je ministar Pavić.

Na najvećem sajmu poslova u regiji, koji je trinaesti put za redom održan na FER-u, ministra su u ulozi domaćina dočekali Gordan Gledec i voditeljica ureda Centra karijera FER-a Iva Gospodnetić. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima FER-a, na kojima su se studentima predstavila čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

“Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi put smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude uputili u tom smjeru od rane dobi. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema ključne su kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja”, dodao je Pavić.

Još iz kategorije

Trump preko leđa Huaweija želi Kini pokazati mišiće, slijede 3 opasna mjeseca

Trump preko leđa Huaweija želi Kini pokazati mišiće, slijede 3 opasna mjeseca

23.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države ipak su odlučile malo popustiti i omogućiti Huaweiju poslovanje s američkim kompanijama, objavilo je Ministarstvo trgovine (DOC). Samim time, kineskom tehnološkom gigantu osigurana je privremena dozvola za pružanje podrške postojećim proizvodima, odnosno, proizvodima koje su korisnici kupili, ili se pretplatili na njih, prije zabrane poslovanja na američkom tlu.

Način na koji se na mobitelima prebacujemo iz aplikacije u aplikaciju je gotovo isti kod svih

Način na koji se na mobitelima prebacujemo iz aplikacije u aplikaciju je gotovo isti kod svih

23.05.2019. komentiraj

Iako na pametnim telefonima provodimo veći dio dana, način na koji ih koristimo poprilično je identičan gledajući od osobe do osobe, što je u istraživanju potvrdio tim stručnjaka s britanskog sveučilišta Cardiff i nizozemskog sveučilišta Maastricht, a potom i sve objavio u znanstvenom radu Royal Society Open Science.

NEM donosi studije slučaja najvećih produkcijskih kuća

NEM donosi studije slučaja najvećih produkcijskih kuća

23.05.2019. komentiraj

Manje od mjesec dana dijeli nas od početka najvećeg regionalnog događaja posvećenog TV industriji u CEE regiji koji se sedmu godinu zaredom, od 10. do 13. lipnja, održava u Dubrovniku. NEM 2019. zasigurno će biti obilježen zanimljivim gostima, panel-diskusijama, govornicima, moderatorima i, naravno, nezaobilaznim prezentacijama i studijama slučaja.