Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, njih preko 3000. Pridružio im se i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

„Kao netko tko se intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća“, izjavio je ministar Pavić.

Na najvećem sajmu poslova u regiji, koji je trinaesti put za redom održan na FER-u, ministra su u ulozi domaćina dočekali Gordan Gledec i voditeljica ureda Centra karijera FER-a Iva Gospodnetić. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima FER-a, na kojima su se studentima predstavila čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

“Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi put smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude uputili u tom smjeru od rane dobi. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema ključne su kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja“, dodao je Pavić.