Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, njih preko 3000. Pridružio im se i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

„Kao netko tko se intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća”, izjavio je ministar Pavić.

Na najvećem sajmu poslova u regiji, koji je trinaesti put za redom održan na FER-u, ministra su u ulozi domaćina dočekali Gordan Gledec i voditeljica ureda Centra karijera FER-a Iva Gospodnetić. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima FER-a, na kojima su se studentima predstavila čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

“Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi put smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude uputili u tom smjeru od rane dobi. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema ključne su kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja”, dodao je Pavić.

Još iz kategorije

Imigranti velikim dijelom zaslužni za uspjeh startup ekonomije u SAD-u

Imigranti velikim dijelom zaslužni za uspjeh startup ekonomije u SAD-u

23.06.2018. komentiraj

Barack Obama je pred kraj svog mandata predstavio zakon kojim se imigrantima dopušta ostanak dodatne dvije i pol godine u Sjedinjenim Američkim Državama ukoliko su u njima osnovali ili suosnovali kompaniju. Time se pospješuje konkurentnost i daje motiv strancima da ostanu što duže u SAD-u te samim time u njoj i privređuju.

Prosječna plaća programera u Zagrebu preko 10.000 kuna

Prosječna plaća programera u Zagrebu preko 10.000 kuna

22.06.2018. komentiraj

Prema najnovijim podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna neto plaća za ožujak iznosila je 7.302 kune te je nominalno 4,9 posto veća nego u istom mjesecu prošle godine. Plaća u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.273 kune, a izvan gospodarstva 7.360 kuna.

EU zabranio korištenje Kaspersky proizvoda u svim svojim institucijama

EU zabranio korištenje Kaspersky proizvoda u svim svojim institucijama

21.06.2018. komentiraj

Europska unija odlučila je zabraniti Kaspersky u svim svojim institucijama pod objašnjenjem da je zloćudan i automatski nesiguran, što je pak razljutilo čelnike te ruske kompanije pa su povukli potez kojim privremeno prekidaju pružati usluge Europolu. Iako je taj odgovor na zabranu žestok, nije ni blizu šteti koja se zbiva za  Kaspersky.