Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira posjetilo više od 3000 studenata i ministar rada

Prvi dan Job Faira, najvećeg sajma poslova u regiji, posjetio je rekordan broj studenata u potrazi za poslom po mjeri, njih preko 3000. Pridružio im se i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

„Kao netko tko se intenzivno bavio studentskim organizacijama, i ja sam mnogo vremena nekoć proveo na FER-u, iako sam studirao fiziku. Znam koliko su vještine koje se na ovom fakultetu podučavaju bitne za tržište rada, a kao ministru izuzetno mi je važno da stvaramo ekonomiju dodane vrijednosti. Upravo u tom smjeru ide ovaj odličan projekt koji spaja studente i poslodavce, i zbog toga dajemo apsolutnu potporu za ovakve programe, i za sve što FER radi po pitanju osposobljavanja naših mladih ljudi za poslove 21. stoljeća”, izjavio je ministar Pavić.

Na najvećem sajmu poslova u regiji, koji je trinaesti put za redom održan na FER-u, ministra su u ulozi domaćina dočekali Gordan Gledec i voditeljica ureda Centra karijera FER-a Iva Gospodnetić. Nakon kratke šetnje prepunim hodnicima FER-a, na kojima su se studentima predstavila čak 103 poduzeća iz 14 različitih industrija, ministar je dodao kako se aktivno razmišlja i o digitalnoj pismenosti i o omogućavanju cjeloživotnog obrazovanja.

“Za reformu obrazovanja imamo velika sredstva unutar Europskog socijalnog fonda, a po prvi put smo raspisali i natječaj za 17 000 STEM stipendija do 2023. Imat ćemo i puno ulaganja u popularizaciju STEM zanimanja te popularizaciju znanosti kako bismo mlade ljude uputili u tom smjeru od rane dobi. Uz to, razvoj digitalnih vještina, analitičkog razmišljanja i rješavanja problema ključne su kompetencije 21. stoljeća, a Job Fair studentima pruža mogućnost da te kompetencije aktivno vježbaju u poslovnom svijetu već tijekom fakultetskog obrazovanja”, dodao je Pavić.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.