Prva odustajanja sa sajma CES 2022

Prva odustajanja sa sajma CES 2022
Dražen Tomić / Tomich Productions

Meta, Twitter i Pinterest neće doći na sljedeće izdanje CES sajma u Las Vegasu, a razlog je pandemija koronavirusa. Nažalost, time će se stvoriti jedna velika praznina i narušiti sama bit možda i najznačajnijeg događaja na svijetu koji se tiče potrošačke elektronike.

“Zbog opreza i brige za naše zaposlenike, nećemo osobno prisustvovati CES-u. Razlog jest rastuća zabrinutosti za javno zdravlje u vezi s Covidom-19", poručeno je iz Mete, donedavno poznatijeg kao Facebook.

Pinterest je i ranije najavljivao ovu mogućnost, a sad je samo i službeno potvrđena, a ralozi idu u identičnom smjeru kao oni koje navodi Meta.

Što se Twittera tiče, neki od njegovih zaposlenika trebali su prisustvovati na nekoliko panela, ali je kompanije poručeno da će se to otkazati. Barem u fizičkom smislu, moguće je da se pronađu alternative u smislu održavanja virtualnih panela.

Sajam bi se trebao održati od 5. do 8. siječnja iduće godine, a organizatori navode da će na njemu biti deseci tisuća ljudi, što posjetitelja, što predstavnika medija, i ono najbitnije, što izlagača. Ali, nekako je dojam da će val otkazivanja u ovim trenucima bujanja novog vala pandemije samo rasti.

Ne pomažu ni napori organizatora koji se trude na sve moguće načine ispoštovati mjere za zaštitu zdravlja svih sudionika redovnim testiranjem, provjeravanjem potvrda, dezinfekcijom, distancom i nošenjem maski.

Ujedno, najavljuje se i predstavljanjeg cijelog niza inovacija koje pomažu u borbi s koronavirusom. Iz tog će razloga na CES sajmu biti neki od američkih i stranih državnih lidera, no njihova se imena još uvijek ne otkrivaju.

Svakako, iako izostanak velikih imena kao što su Meta, Twitter i Pinterest narušavaju ukupni

dojam, činjenica je da će CES, kao i svake godine, dati jasniju sliku što očekivati u nadolazećoj godini u raznim područjima koja se tiču tehnologije.