Prva odustajanja sa sajma CES 2022

Prva odustajanja sa sajma CES 2022

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Meta, Twitter i Pinterest neće doći na sljedeće izdanje CES sajma u Las Vegasu, a razlog je pandemija koronavirusa. Nažalost, time će se stvoriti jedna velika praznina i narušiti sama bit možda i najznačajnijeg događaja na svijetu koji se tiče potrošačke elektronike.

“Zbog opreza i brige za naše zaposlenike, nećemo osobno prisustvovati CES-u. Razlog jest rastuća zabrinutosti za javno zdravlje u vezi s Covidom-19", poručeno je iz Mete, donedavno poznatijeg kao Facebook.

Pinterest je i ranije najavljivao ovu mogućnost, a sad je samo i službeno potvrđena, a ralozi idu u identičnom smjeru kao oni koje navodi Meta.

Što se Twittera tiče, neki od njegovih zaposlenika trebali su prisustvovati na nekoliko panela, ali je kompanije poručeno da će se to otkazati. Barem u fizičkom smislu, moguće je da se pronađu alternative u smislu održavanja virtualnih panela.

Sajam bi se trebao održati od 5. do 8. siječnja iduće godine, a organizatori navode da će na njemu biti deseci tisuća ljudi, što posjetitelja, što predstavnika medija, i ono najbitnije, što izlagača. Ali, nekako je dojam da će val otkazivanja u ovim trenucima bujanja novog vala pandemije samo rasti.

Ne pomažu ni napori organizatora koji se trude na sve moguće načine ispoštovati mjere za zaštitu zdravlja svih sudionika redovnim testiranjem, provjeravanjem potvrda, dezinfekcijom, distancom i nošenjem maski.

Ujedno, najavljuje se i predstavljanjeg cijelog niza inovacija koje pomažu u borbi s koronavirusom. Iz tog će razloga na CES sajmu biti neki od američkih i stranih državnih lidera, no njihova se imena još uvijek ne otkrivaju.

Svakako, iako izostanak velikih imena kao što su Meta, Twitter i Pinterest narušavaju ukupni

dojam, činjenica je da će CES, kao i svake godine, dati jasniju sliku što očekivati u nadolazećoj godini u raznim područjima koja se tiču tehnologije.

Još iz kategorije

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

Uvođenje tehnologije u obrazovanje nužno kako bi se umanjio digitalni jaz

22.05.2022.

Na Huawei Digital Talent Summitu, organiziranom u sklopu UNESCO-ove Svjetske konferencije o visokom obrazovanju, sudjelovalo je više od 80 stručnjaka za sustav obrazovanja iz niza zemalja, uključujući Ivicu Šuška, državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

Digitalna transformacija zdravstva – zašto je potrebna čim prije i koja rješenja pomažu

21.05.2022.

Prema AmChamu, Hrvatska je jedna od zemalja EU koja se mogla pohvaliti zavidnom razinom digitalizacije zdravstva i zdravstvenog sustava. Međutim, počela je stagnirati. Preporuke za hrvatsko zdravstvo do 2027. baziraju se na digitalizaciji, podupiranju razvoja i korištenja digitalnih softverskih rješenja namijenjenih poticanju zdravlja i prevenciji bolesti i digitalnoj povezanosti svih segmenata zdravstvenog sustava (od bolnice, primarna zdravstvena zaštita, njega i rehabilitacija). Financije tu ne bi smjele biti prepreka jer se sredstva mogu povući iz EU fondova, dok je sam informatički sustav funkcionalan i na sasvim dobroj razini.

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

HT s partnerima predstavio sustav javnih bicikala u Klisu vrijedan 13,6 milijuna kuna

20.05.2022.

Hrvatski Telekom zajedno s tvrtkom Sustav javnih bicikala i Gradom Splitom danas je predstavio sustav javnih bicikala u Klisu, koji su u toj općini postavljeni u sklopu EU projekta 'Biraj biciklu!', ukupne vrijednosti 13,6 milijuna kuna.