Prpić: Već sam otvorio tvrtku u Velikoj Britaniji

Prpić: Već sam otvorio tvrtku u Velikoj Britaniji

Foto: Dražen Tomić

Suosnivač HG Spota i investitor u Trillenium Hrvoje Prpić kazao nam je u telefonskom razgovoru da napušta Hrvatsku kada je riječ o poslovanju, te da je već u roku od samo jednog dana otvorio tvrtku u Velikoj Britaniji po cijeni od samo 300 funti, odnosno oko 3000 kuna i da mu za to nije trebao niti temeljni kapital.

Uz to je napomenuo kako je razlog takvoj odluci razočarenje u sudstvo, te da će se žaliti na odluke koje su mu nerazumljive i nejasne. Uz to, Prpić napominje kako smatra da je to za tvrtku poput njegove problem kada je riječ o poslovanju pogotovo jer očekuje novu veliku investiciju u Trillenium.

Prpić je izjavio kako će sve što ima u Hrvatskoj polako rasprodati, a svaku novu tvrtku koju će otvarati bit će otvorena negdje u inozemstvu. Također, svim investitorimaće savjetovati da ne ulažu u Hrvatsku, te se zahvaljuje g. Liniću na "otvaranju očiju".

"Ja sam oduvijek vjerovao da su državni službenici jadnici koji će napraviti sve samo da zadrže posao, ali sam imao povjerenje u sudstvo da sve to ispravi. Tako je i prije dvije godine došao porezni inspektor u Trillenium, mjesec dana sjedio i kad nije našao ništa rekao nam "Ja na žalost nešto moram pronaći, tako mi je rekla šefica da se ne vraćam dok nešto ne nađem." i onda se odlučio na račune našeg dizajnera da su neispravni jer kako on kaže nemaju JMBG (imaju OIB i zakon kaže da je dovoljan OIB, ali on je rekao da moraju imati i JMBG). Na našu izjavu da je to glupost i da što to radi odgovorio nam je "Znam, ali ja moram nešto naći. Gledajte, vi se žalite na presudu, a ja se neću žaliti na žalbu pa ćete to riješiti na sudu.".", opisao je cijelu situaciju Prpić.

Iako je bio ljut, rekao je sam sebi "Državni službenici su bijednici, ali zato postoji sud da to ispravi.", te su uložili žalbu i čekali na rješenje. Porezna uprava je u međuvremenu blokirala sredstva u visini PDV-a tih računa, otprilike 60-ak tisuća kuna.

Tijekom današnjeg dana stiglo je i rješenje suda, u kojem se navodi kako je žalba odbijena i da uplaćeni PDV dizajnera u proračun ostaje u proračunu, ali da ga tvrtka nema pravo koristiti jer račun nije bio ispravan.

"Nije bitno niti to što je on ispravio račun da odgovara nekom službeniku (ne i zakonu jer je zakonu odgovarao otpočetka). I ne samo to, nego mi zaračunavaju kamate na PDV koji su držali kod sebe pa sve do današnjeg dana. Kamate na novac koji su čuvali da mi ga netko ne ukrade?", ogorčeno izjavljuje Prpić.

Ukoliko sve bude u redu s Trilleniumom, očekuje se ulaganje od 2 milijuna eura, a Prpić poručuje da će učiniti sve da niti jedna kuna ne dođe na ovo hrvatsko tržište, te da ako će i biti programera iz ove male, korumpirane državice morat će se preseliti u neku drugu jer on ovdje više ne radi.

Još iz kategorije

Objavljene dosad najbolje fotografije Next Image foto natječaja u Hrvatskoj

Objavljene dosad najbolje fotografije Next Image foto natječaja u Hrvatskoj

16.07.2020. komentiraj

Huawei je objavio neke od najboljih dosad prijavljenih fotografija za svoj Next Image foto natječaj na kojem njihovi korisnici imaju priliku podijeliti svoje radove i osvojiti vrijedne nagrade. Prijave će ocjenjivati renomirani fotografi, a ove se godine paralelno uz globalno, održava i lokalno natjecanje tako da hrvatski korisnici imaju duplo više razloga za prijavu svojih radova.

Hrvatska dobila predstavnika u Europskoj udruzi za elektromobilnost

Hrvatska dobila predstavnika u Europskoj udruzi za elektromobilnost

16.07.2020. komentiraj

Hrvatska udruga vozača električnih vozila Strujni krug postala je član Europske udruge za elektromobilnost i tako postala nacionalni predstavnik Hrvatske za elektromobilnost u Europskoj Uniji. Ovim se potezom Hrvatska priključila glavnom cilju Europske unije - povećanju kvalitete života svojih građana kroz čist zrak i smanjenu emisiju CO2.

Prelazak na DVB-T2/HEVC sustav započinje krajem listopada 2020.

Prelazak na DVB-T2/HEVC sustav započinje krajem listopada 2020.

15.07.2020. komentiraj

Nakon što je zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa, HAKOM  u ožujku odgodio prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa,  Odašiljači i veze d.o.o (OiV) objavili su ovog petka, 10. srpnja, kako prelazak na novi DVB-T2/HEVC sustav odašiljanja započinje krajem listopada 2020.