Provjerite svoje znanje na besplatnim probnim maturama širom Hrvatske

Provjerite svoje znanje na besplatnim probnim maturama širom Hrvatske
Fotolia

Kako bi pomoglo maturantima da se pripreme za ispit državne mature, Učilište Algebra u čak 8 gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Slavonskom Brodu - organizira polaganje probnih matura iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika, a u uvjetima koji vjerno dočaravaju stvarno stanje.

Kandidate će na ovim besplatnim probnim maturama dočekati tipski zadaci koje su osmislili profesori s bogatim iskustvom, a kakvi se najčešće i pojavljuju na ispitu državne mature temeljem dosadašnjih iskustava. Mogućnost polaganja besplatne probne mature otvorena je svim učenicama i učenicima, neovisno o tome kako su se pripremali za ispit!

Maturantima se pruža odlična - i besplatna - prilika da mjesec dana prije važnog ispita provjere koliko su se dobro pripremili za predstojeće ispite državne mature: Učilište Algebra 14. i 15. travnja u osam gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik i Slavonski Brod) organizira besplatnu probnu maturu, polaganje pripremnih ispita iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika po svim pravilima državne mature, i to u obje razine znanja (A i B).

„Ovo je prvi puta da neka organizacija u Hrvatskoj provodi simultano potpuno besplatna polaganja probnih ispita mature širom zemlje i u ovom obimu, omogućujući tako maturantima da svega nekoliko tjedana prije izlaska na važan ispit provjere svoja znanja i zaključe što, eventualno, još moraju naučiti i popraviti.

Pitanja za ove probne ispite sastavili su vrhunski profesori s velikim iskustvom - inače i predavači na Algebrinim pripremnim seminarima koji su, s velikim uspjehom, pokrenuti ove godine - a zainteresirane maturante u ispitu će dočekati tipski zadaci kakvi su se dosad uglavnom pojavljivali na dosad održanim ispitima državne mature“, izjavila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Učenici probnim ispitima pristupaju po pravilima kao i u slučaju "prave" mature, pri čemu je vrijeme rješavanja ispita prilagođeno količini zadataka.

Besplatna probna matura Učilišta Algebra namijenjena je svim zainteresiranim maturantima, neovisno o tome na koji su se način pripremali za ispit državne mature. Nakon polaganja probnog ispita, svi oni koji mu pristupe u najkraćem će mogućem roku na kućne adrese primiti rezultate ispita.

„Sve aktivnosti koje provodi obrazovna grupacija Algebra imaju za cilj razvijati i nagraditi izvrsnost, a za što postoji vrlo opipljiva nagrada. Naime, pripreme za državnu maturu smo i započeli provoditi kako bismo pomogli učenicima da ostvare maksimum u daljnjem napretku tj. upišu studij svog prvog izbora, praktički besplatno. Jasnu poruku poslali smo i kada smo uveli pravilo da učenicama i učenicima koji postignu izvrsne rezultate na državnoj maturi poklanjamo besplatan studij računarstva. Točnije, svatko tko na državnoj maturi ostvari 900 i više bodova ostvaruju pravo na direktan upis i pojedinačnu stipendiju u visini gotovo 100.000,00 Kn na Visokom učilištu Algebra - visokoj školi za primijenjeno računarstvo, trenutno najbolje ocijenjenom stručnom studiju u Hrvatskoj'', izjavio je Hrvoje Balen,  predsjednik upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra.

Budući da je broj mjesta na probnoj maturi ograničen, zainteresirani učenici trebaju se čim ranije prijaviti putem web stranice http://drzavnamatura.hr/probna-drzavna-matura

Ne budu li oni koji pristupe ispitu zadovoljni svojim rezultatima, još uvijek neće biti posve prekasno za pripreme za državnu maturu u zadnji čas: tijekom travnja i svibnja iz Algebre su najavili ciljane jednodnevne i dvodnevne radionice imena „Spas u zadnji čas“, na kojima će učenici moći "ispolirati" svoje znanje iz pojedinih cjelina unutar predmeta i dopuniti dijelove za koje je probna matura pokazala da im nedostaju. Više informacija o ovoj posebnoj akciji može se pronaći na http://drzavnamatura.hr/spas-u-zadnji-cas/

Svim maturantima koji pristupe probnim ispitima državne mature, partner na projektu, portal www.srednja.hr je osigurao i publikaciju sa najčešćim pitanjima o državnoj maturi, a u Algebra centru Zagreb će biti postavljen i info pult za sva pitanja maturanata.