Prošle godine nije se dogodila niti jedna zrakoplovna nesreća na komercijalnim letovima

Prošle godine nije se dogodila niti jedna zrakoplovna nesreća na komercijalnim letovima

Foto: Fotolia

Zrakoplovne nesreće praktički uvijek su katastrofične, rijetki ih prežive i malo koga ostavljaju ravnodušnima. Zato se kompanije na sve moguće načine trude stati im na kraj, spriječiti u korijenu i ako gledamo prošlu godinu, uspjele su to kao nikad prije u povijesti. Da, prošla je godina bila najbolja po pitanju izostanka zrakoplovnih nesreća!

Konkretno, nije došlo ni do jedne nesreće na komercijalnim letovima, bez obzira što je brojka letova bila na povijesno najvišim razinama. Ukupno, poginulo je u nesrećama 59 ljudi u 14 nesreća i to je daleko bolje od 17 nesreća i 258 žrtava u 2016. godini. Također, treba znati da se u ovom izvještaju isključuju sve one nesreće vezane uz samoubojstva, sabotaže i otmice.

Kad sve to usporedimo s vremenom u davnoj prošlosti, treba biti ponosan. Jer, 1972. je zabilježeno 2379 žrtava u zrakoplovnim nesrećama, još 2010. bilo ih je skoro tisuću, u 2015. bilo ih je više od 700...

Dakle, stvari su se poboljšale, kompanije ulažu više u sigurnost i to se pokazuje kao dobitna kombinacija, što ujedno ulijeva povjerenje putnika i samim time donosi rekordne prihode. Neka se takva situacija nastavi!

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.