DEI 2024

Promjena datuma održavanja konferencije Srce DEI 2024

Promjena datuma održavanja konferencije Srce DEI 2024

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu  organizira konferenciju Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 koja će se održavati 16., 18. i 19. travnja 2024. godine. Konferencija će se održati na dvije lokacije: u zgradi Srca na adresi Josipa Marohnića 5 i u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, Radoslava Cimermana 88. Kao pokrovitelji ovogodišnje izdanje konferencije podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Rektorski zbor Republike Hrvatske te Grad Zagreb.

Program konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI 2024 sadrži više od četrdeset izlaganja, rasprava i panela podijeljenih u šest tematskih blokova, više od dvadeset radionica, više od trideset poster-prezentacija i dva pozvana predavanja.

Ove godine, za sudjelovanje u programu konferencije uvedene su kotizacije kako bismo osigurali što kvalitetniji program i predavače. Pravo sudjelovanja u događajima u okviru programa konferencije ostvaruje se uz ispunjavanje prijavnog obrasca i uplatu iznosa kotizacije ovisno o kategoriji kojoj sudionik pripada do 9. travnja 2024.

Prvi dan konferencije, 16. travnja, održava u zgradi Srca i u cijelosti je posvećen radionicama tijekom kojih će polaznici imati priliku usvojiti nova ili unaprijediti postojeća znanja u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija s primarnim fokusom na digitalne usluge i resurse Srca.

Program drugog dana odvija se u četvrtak 18. travnja u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, a u njemu ističemo pozvano predavanje dr. sc. Ivana Güttlera, glavnog ravnatelja Državnog hidrometeorološkog zavoda na temu „Hidrometeorološke usluge i servisi nove generacije: Od ranog upozorenja do klimatske neutralnosti“, panel „Istraživački podaci – kako iskoristiti njihov puni potencijal?“ tijekom kojeg će panelisti raspravljati o pravilnom iskorištavanju punog potencijala istraživačkih podataka te tematske blokove „Superračunala u istraživanju i nastavi: Kako vam Srce može pomoći?, „Europska sveučilišta – Alijansa UNIC“, „Znanstveno izdavaštvo i dobre uređivačke prakse“ i „Vrli novi svijet - jesmo li spremni za nove vrste kibernetičkih prijetnji i napada?“.

Program trećeg dana odvija se u petak 19. travnja, u zgradi Sveučilišta u Zagrebu, a započet će pozvanim predavanjem na temu Artificial Intelligence in Education: Making Students Matter“ koje će održati profesorica Denise Whitelock direktorica Instituta obrazovnih tehnologija na Otvorenom sveučilištu (UK). Nakon toga slijede tematski blokovi „Digitalizacija visokog obrazovanja – projekt e-Sveučilišta“ i „Inovativnost obrazovnog procesa uz tehnologije AI“ te drugi nacionalni tripartitni sastanak EOSC-a koji će osim pregleda stanja razvoja i primjene EOSC-a i otvorene znanosti u EU i Hrvatskoj, biti posvećen vještinama i kompetencijama znanstvenika i istraživača potrebnim za primjenu i razvoj otvorene znanosti i korištenje svih prednosti koje ona pruža. Za vrijeme drugog i trećeg dana bit će izložene poster-prezentacije te će sudionici imati priliku izravno pitati izlagače o svim detaljima koji ih zanimaju u vezi prezentacije. Također, organiziran je i posjet podatkovnom centru Srca na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Sveučilišta u Zagrebu u petak u poslijepodnevnim satima.

Zlatni sponzori konferencije Srce DEI 2024 su AKD, Comping i Dell Technologies i STORM Grupa, Axians Hrvatska, Elsevier i MEP su srebrni sponzori, dok su Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium i Odašiljači i veze sponzori.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 9. travnja 2024. i na vrijeme osiguraju svoje mjesto.