Proizvođači odustaju od Windows RT-a

Proizvođači odustaju od Windows RT-a

Većina dobavljača tableta odlučili su obustaviti radove na operativnom sustavu. Odustaje se od rada i na srodnim proizvodima, što bi značilo da će Microsoftov Surface RT ostati jedini tablet na tržištu sa Windows RT operativnim sustavom.

Windows RT je bio u problemima od kad je lansiran u listopadu prošle godine i nije doživio očekivano prihvaćanje kod publike, posebno kada je riječ o tabletima. Neki analitičari smatraju da je sam Microsoft odlučio prekinuti razvoj na Windows RT zbog usavršavanja Windows 8 i  njegovog ponovnog lansiranja.

Surface RT se i dalje bori za što bolje rezultate. Ovakav rasplet događaja mogao bi dodatno prolongirati puštanje HTC i Nokia Windows RT tableta, ali to još nije sigurno.

No, nade za Windows RT još uvijek ima. Navodno Dell već neko vrijeme radi na novom Windows RT tabletu koji bi bio sličan XPS 10, a Microsoft bi trebao već ovaj mjesec predstaviti novi 8 inčni uređaj sa LTE podrškom. Microsoft je nedavno potvrdio da će ubuduće postavljati besplatnu verziju Outlooka i Officea na manjim tabletima, što je svakako dobra vijest za sve buduće korisnike.