Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje

Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje

Foto: Fotolia

Rezultati nedavno objavljene ankete, koja je provedena među programerima, ukazuju na to da je za razvoj Android aplikacija potrebno manje vremena nego za razvoj iOS aplikacija, te da programeri više žele razvijati aplikacije za Android tablet uređaje nego za Appleov iPad.

Dobiveni rezultati temeljeni su na 464 ispitanih programera koji aktivno razvijaju aplikacije za mobilne uređaje.

Rezultati pokazuju da 41 posto developera usmjerenih na Android jednu aplikaciju završi u mjesec ili manje dana, dok u tome roku takvu aplikaciju završi samo 36 posto iOS i 34 posto Windows Phone programera.

Na svim platformama najveći dio vremena otpada na testiranje i ispravljanje pogrešaka, no to ne vrijedi za Firefox i Tizen platformu, gdje je za kodiranje potrebno puno više vremena. Android programeri potroše najviše vremena na testiranje i ispravljanje pogrešaka, te potroše proporcionalno više vremena nego što programeri drugih platformi potroše na performanse i optimizaciju korisničkog sučelja.

Što se tiče programera koji su usmjereni na tablet uređaje, istraživanje pokazuje da 84 posto takvih programera radi na Androidu u odnosu na 62 posto programera koji su usmjereni na iOS i 52 posto usmjerenih na Windows Phone sustave. Međutim, istraživanje također potvrđuje da većina programera razvija softver za više različitih platformi i za više različitih veličina zaslona.

Još iz kategorije

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

31.05.2020. komentiraj

Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika pod imenom “Ovdje štiti UGP“, u kojem kako sami tvrde da će njihovi članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

31.05.2020. komentiraj

Tvrtka Adata Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula, NAND flash proizvoda i dodataka za mobilne uređaje pokrenula je novu kampanju ‘Build to Create’ kako bi istakla svoj portfelj proizvoda savršeno prikladan za stvaratelje sadržaja. Ti proizvodi uključuju unutarnje i vanjske SSD uređaje vanjski tvdi disk, DRAM memorijski modul i memorijske kartice.

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

30.05.2020. komentiraj

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji u odnosu na travanj 2019. godine, što predstavlja najbržu dinamiku pada u novijoj hrvatskoj povijesti. Pad u ovogodišnjem travnju rezultat je mjera u borbi protiv koronavirusa, čija je primjena počela 19. ožujka, u punome obujmu trajale su gotovo cijeli travanj (tek 27. travnja započela je prva faza popuštanja mjera), a uključivale su, među ostalim, i obustavu rada dijela poduzetnika u djelatnosti trgovine te obustavu rada ugostiteljskih objekata.