Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje

Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje

Foto: Fotolia

Rezultati nedavno objavljene ankete, koja je provedena među programerima, ukazuju na to da je za razvoj Android aplikacija potrebno manje vremena nego za razvoj iOS aplikacija, te da programeri više žele razvijati aplikacije za Android tablet uređaje nego za Appleov iPad.

Dobiveni rezultati temeljeni su na 464 ispitanih programera koji aktivno razvijaju aplikacije za mobilne uređaje.

Rezultati pokazuju da 41 posto developera usmjerenih na Android jednu aplikaciju završi u mjesec ili manje dana, dok u tome roku takvu aplikaciju završi samo 36 posto iOS i 34 posto Windows Phone programera.

Na svim platformama najveći dio vremena otpada na testiranje i ispravljanje pogrešaka, no to ne vrijedi za Firefox i Tizen platformu, gdje je za kodiranje potrebno puno više vremena. Android programeri potroše najviše vremena na testiranje i ispravljanje pogrešaka, te potroše proporcionalno više vremena nego što programeri drugih platformi potroše na performanse i optimizaciju korisničkog sučelja.

Što se tiče programera koji su usmjereni na tablet uređaje, istraživanje pokazuje da 84 posto takvih programera radi na Androidu u odnosu na 62 posto programera koji su usmjereni na iOS i 52 posto usmjerenih na Windows Phone sustave. Međutim, istraživanje također potvrđuje da većina programera razvija softver za više različitih platformi i za više različitih veličina zaslona.

Još iz kategorije

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

16.11.2019. komentiraj

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s trendom digitalizacije te da su zadovoljni njenom razinom u zemlji, no bez obzira na to žele više inovacija, digitalnih rješenja i usluga u gotovo svim sferama svakodnevnog života.

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

16.11.2019. komentiraj

Električni automobili pravi su hit, trend i sve ono najpozitivnij u automobilskoj industriji jer doprinose zaštiti okoliša, no prava je istina da sve to vrijedi samo za najbogatije europske zemlje. Barem kad govorimo na razini Europske unije.

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.