Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje

Programeri su više skloniji razvoju aplkacija za Android tablet uređaje
Fotolia

Rezultati nedavno objavljene ankete, koja je provedena među programerima, ukazuju na to da je za razvoj Android aplikacija potrebno manje vremena nego za razvoj iOS aplikacija, te da programeri više žele razvijati aplikacije za Android tablet uređaje nego za Appleov iPad.

Dobiveni rezultati temeljeni su na 464 ispitanih programera koji aktivno razvijaju aplikacije za mobilne uređaje.

Rezultati pokazuju da 41 posto developera usmjerenih na Android jednu aplikaciju završi u mjesec ili manje dana, dok u tome roku takvu aplikaciju završi samo 36 posto iOS i 34 posto Windows Phone programera.

Na svim platformama najveći dio vremena otpada na testiranje i ispravljanje pogrešaka, no to ne vrijedi za Firefox i Tizen platformu, gdje je za kodiranje potrebno puno više vremena. Android programeri potroše najviše vremena na testiranje i ispravljanje pogrešaka, te potroše proporcionalno više vremena nego što programeri drugih platformi potroše na performanse i optimizaciju korisničkog sučelja.

Što se tiče programera koji su usmjereni na tablet uređaje, istraživanje pokazuje da 84 posto takvih programera radi na Androidu u odnosu na 62 posto programera koji su usmjereni na iOS i 52 posto usmjerenih na Windows Phone sustave. Međutim, istraživanje također potvrđuje da većina programera razvija softver za više različitih platformi i za više različitih veličina zaslona.