Proglašeni najbolji srednjoškolski inovativni projekti

Proglašeni najbolji srednjoškolski inovativni projekti

Natjecanje pod nazivom „Ideja godine“ za najbolje inovativne školske projekte okupilo je učenike srednjih škola iz cijele Hrvatske, a između 40 prijavljenih radova žiri je odabrao njih 12 koji su svoje ideje prezentirali u finalu natjecanja održanom potkraj tjedna u Zagrebu.

Pred žirijem svi su timovi, njih 12, prezentirali svoje radove, a osim kvalitete rada veliku ulogu u konačnoj ocjeni imala je i sama šestominutna prezentacija. U sklopu izrade projekta osim dobre ideje trebalo je osmisliti i poslovni plan i tehnološko rješenje.

Najbolje su bile djevojke iz tima Croatian Beaches iz Prve gimnazije Varaždin koje su osmislile aplikaciju za pametne telefone koja bi pronalazila plaže na Jadranu. Pobjednički tim Croatian Beaches osvojio je stručno putovanje u Njemačku, te savjetovanje o daljnjem poslovnom razvoju svojeg projekta koje će pružiti partneri natjecanja, koje je organizirao portal Srednja.hr, Visoko učilište Algebra i Visoka škola za financije i pravo Effectus.

"Ove srednjoškolske ideje pokazuju kako mladi mogu sudjelovati u nečemu na vlastitu inicijativu, jer se vidi da imamo i mnogo svijetlih primjera u našem sustavu odgoja i obrazovanja", pohvalio je hrvatsku mladež ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.