Proglašeni najbolji projekti i reklamne agencije u Adriatic regiji

Proglašeni najbolji projekti i reklamne agencije u Adriatic regiji
WMF

Čak 55 reklamnih agencija iz regije konkuriralo je na BalCannes reviji u sklopu desetog Weekend Media Festivala u Rovinju. Stručni ocjenjivački sud u jakoj je konkurenciji izabrao 25 najboljih projekata Adriatic regije i dodijelilo nagrade.

Nazočni su tijekom dodjele po prvi put imali prigodu saznati kako na iste projekte gledaju oglašivači, agencije i novinari, a svaki od tih žirija dodijelio je nagradu najboljim projektima prema svom izboru. U stručnom je žiriju glasovalo ukupno 25 stručnjaka iz cijele regije iz spomenutih djelatnosti.

Prestižnu titulu najbolje agencije BalCannesa odnijela je Grey Ljubljana, koja je ujedno osvojila i posebnu nagradu žirija novinara za projekt The Bedtime Storytellers. Zagrebački Imago Ogilvy osvojio je dvije nagrade za projekt Dear Mr. President koji je proglašen najboljim projektom BalCannesa, a osvojio je i posebnu nagradu žirija oglašivača.

Najboljim projektom prema mišljenju agencijskog žirija proglašen je One book for peace srpske agencije New Moment New Ideas Company. Nagradu za najbolji projekt koji je realiziran na više tržišta regije osvojio je Teslin vremeplov agencije Red Communication iz Beograda. Uz agencije Grey Ljubljana i Imago Ogilvy, na listi top 5 agencija po bodovima našle su se agencije BBDO Zagreb, Bruketa&Žinić&Grey i Grey Worldwide Zagreb.

Uz njih, u selekciju 25 najboljih projekata Adriatic regije izabrani su i projekti agencija: AV Studio, Degordian, Formitas BBDO, Ideo kreativna branding agencija, iZone, McCann Beograd, McCann Sarajevo, McCann Zagreb, New Moment New Ideas Company, New Moment Tirana, Popular Communications, Red Communication, Señor i Studio Sonda. Upravo su predstavnici tih agencija prezentirali svoje najbolje kampanje pred punom dvoranom.