Proglašeni hrvatski finalisti Imagine Cup 2014

Proglašeni hrvatski finalisti Imagine Cup 2014

Lokalno finale globalnog Microsoft Imagine Cup natjecanja za kategorije Innovation i World Citizenship pred višečlanim žirijem, a pobjednicima je jučer u Splitu proglašen Team Halycon u Innovation kategoriji i u World Citizenship kategoriji.

Team Halycon sastoji se od 4 studenta varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike - Samuel Picek, Goran Mlinarić, Luka Matijević i Bojan Juranek uz mentora Rubena Piceka. Tim je osmislio i implementirao multimedijsku platformu za live-streaming pomoću inovativne tehnologije WebRTC. Natjecali su se u kategorijama World Citizenship i Innovation te su u obje odnijeli pobjedu.

„Puno puta dogodilo se da nismo bili u mogućnosti pristupiti nekom događaju. Zbog toga smo došli na ideju da izradimo ovakav sustav, kako bismo sebi i drugima omogućili da pristupe takvim događajima“, objasnili su ponosni pobjednici.

„Inspiraciju smo pronašli u želji za znanjem i dijeljenju istog. Cilj našeg projekta omogućiti je novi pristup edukaciji. Drugim riječima želimo omogućiti ljudima interaktivno učenje, odnosno želimo riješiti probleme mjesta i vremena prilikom održavanja određenih događaja“, zaključili su iz Team  Halycona.

Naše pobjednike iz Splita, iz kategorija Innovation i World Citizenship, čeka polufinale koje će se održati u svibnju na regionalnoj razini, a zatim šest najboljih timova iz CEE regije ide u finale koje će biti održano u Seattleu.

„Imagine Cup odlična je prilika za studente željne novih iskustava za pokretanje vlastitog biznisa, upoznavanje novih tehnologija, ostvarivanja novih prijateljstava i poslovnih kontakata te osvajanje bogate nagrade kako bi uspješno zakoračili u poslovni svijet. Microsoft prepoznaje strast ovih mladih ljudi, pomaže im na putu prema uspjehu, i  našim timovima želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju“, ističe Nina Šindija, voditeljica marketinga za razvojne platforme u tvrtki Microsoft Hrvatska.

„Očekujemo veliku konkurenciju i puno posla koji nas čeka u sljedećim tjednima. Pripremat ćemo se uz pomoć mentora i vanjskih suradnika kojima zahvaljujemo na podršci. Jako smo uzbuđeni zbog činjenice da bismo, ako pobijedimo, mogli upoznati velikog Billa Gatesa. Voljeli bismo ga upitati kako bi on s našom idejom promijenio svijet“, pojašnjavaju iz Team Halycon.

Cilj ovog studentskog natjecanja s jedanaestogodišnjom tradicijom, potaknuti je mlade kreativce na drugačiji način razmišljanja kako bi se okušali u rješavanju tehnoloških problema te olakšali svakodnevni život,  a možda i mijenjali svijet. Kako bi se potaknulo i motiviralo studente na sudjelovanje te ulazak u svijet mašte i kreativnosti, ali i ozbiljnosti pokretanja projekata te vlastitih start up-a, studenti će dobiti vrijedne nagrade.

Ove godine pobjednički timovi u svakoj kategoriji u Seattleu bit će nagrađeni s 50.000 dolara te biti pozvani na Boot Camp u trajanju od četiri tjedna na jednoj od tri atraktivne lokacije - London, Berlin ili Tel Aviv. Ove godine, tim s osobito interesantnim rješenjem će imati priliku osobno upoznati osnivača Microsofta, Billa Gatesa, s kojim će moći podijeliti svoje ideje te dobiti savjete kako ih što uspješnije realizirati.