Proglašen pobjednik 6. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 6. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Završio je 6. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - knjigu naše kolumnistice Ivane Šešo i koautorice Emine Pršić "Nedostaje? Ne. Dosta je!"

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Biste li radije radili u open space radnom prostoru ili prostoru podijeljenom na urede? Zašto? Što smatrate prednostima, odnosno manama ovih tipova radnih prostora?" izabralo je komentar Jelene Vuzić, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnoj dobitnici u ime portala ictbusiness.info čestitamo a osvojenoj nagradi.

Ovim krugom završen je nagradni natječaj portala ictbusiness.info, te svim sretnim dobitnicima još jednom čestitamo.

Nagradni komentar:

"I jedan i drugi tip prostora imaju svojih prednosti i mana, no ja više preferiram prostor koji je podijeljen na urede, s tim da pri tome ne mislim da svatko treba imati svoj ured, već manje grupe od 3-4 osobe budu u jednom uredu. Razlog tome je jednostavan, želim čuti svoje misli dok radim i razmišljam kako riješiti problem. Nedavno ste baš na tu temu imali jedan odličan tekst koji je odlično opisao kako open space uredi negativno utječu na produktivnost. Poslodavcima je naravno uvijek lakše uzeti open space ured jer će u njih smjestiti više radnika za manje novaca, i dok to može biti super, u open space uredu uvijek je žamor, uvijek se nešto razgovara, a to nije idealno okruženje za raditi posao. U nekim zanatima možda je open space ured super stvar, no u većini mislim da ipak nije. Na kraju, ipak je poslodavac taj koji mora procijeniti treba li raditi kompromis na produktivnosti sa nešto manjom cijenom najma prostora."

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).