Proglašen pobjednik 6. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 6. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Završio je 6. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - knjigu naše kolumnistice Ivane Šešo i koautorice Emine Pršić "Nedostaje? Ne. Dosta je!"

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Biste li radije radili u open space radnom prostoru ili prostoru podijeljenom na urede? Zašto? Što smatrate prednostima, odnosno manama ovih tipova radnih prostora?" izabralo je komentar Jelene Vuzić, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnoj dobitnici u ime portala ictbusiness.info čestitamo a osvojenoj nagradi.

Ovim krugom završen je nagradni natječaj portala ictbusiness.info, te svim sretnim dobitnicima još jednom čestitamo.

Nagradni komentar:

"I jedan i drugi tip prostora imaju svojih prednosti i mana, no ja više preferiram prostor koji je podijeljen na urede, s tim da pri tome ne mislim da svatko treba imati svoj ured, već manje grupe od 3-4 osobe budu u jednom uredu. Razlog tome je jednostavan, želim čuti svoje misli dok radim i razmišljam kako riješiti problem. Nedavno ste baš na tu temu imali jedan odličan tekst koji je odlično opisao kako open space uredi negativno utječu na produktivnost. Poslodavcima je naravno uvijek lakše uzeti open space ured jer će u njih smjestiti više radnika za manje novaca, i dok to može biti super, u open space uredu uvijek je žamor, uvijek se nešto razgovara, a to nije idealno okruženje za raditi posao. U nekim zanatima možda je open space ured super stvar, no u većini mislim da ipak nije. Na kraju, ipak je poslodavac taj koji mora procijeniti treba li raditi kompromis na produktivnosti sa nešto manjom cijenom najma prostora."

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.