Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Završio je 4. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - knjigu naše kolumnistice Ivane Šešo i koautorice Emine Pršić "Nedostaje? Ne. Dosta je!"

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Kada biste osvojili Jackpot na lutriji, što biste napravili sa novcem? Obrazložite zašto. " izabralo je komentar Ivana Pazarina, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnom dobitniku u ime portala ictbusiness.info čestitamo te pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u preostalih 2 kruga nagradnog natječaja u kojima ćemo i dalje dijeliti vrijedne nagrade.

U nastavku slijedi dobitni komentar:

"Kada bih dobio jackpot na lutriji, otplatio bih stambeni kredit i pokupio ženu i djecu na more negdje gdje čovjek u miru može razmišljati - a što sad, kako dalje? Uzeo bih si vremena jedno dva-tri mjeseca da se opustim i uživam sa obitelji, razmislim o idejama i poslovima koje bih mogao pokrenuti ili uložiti da oplemenim novac koji sam srećom dobio. Dio novca bih stavio "za crne dane", odnosno dovoljno da moja obitelj može normalno živjeti neovisno o stanju ove banana države gdje svaki dan smišljaju novi porez "na zrak". Sa ostatkom bih sigurno pokrenuo nekakav vlastiti posao u informatičkoj branši, a možda i dućan sa glazbenom opremom. Omogućio bih i ženi da se okuša u vođenju nekog svog posla o kojem oduvijek sanja. Sve u svemu, ne bih sjedio prekriženih ruku i samo trošio novac koji sam osvojio. Da bi čovjek bio zadovoljan, mora biti ispunjen."

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).