Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Završio je 4. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - knjigu naše kolumnistice Ivane Šešo i koautorice Emine Pršić "Nedostaje? Ne. Dosta je!"

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Kada biste osvojili Jackpot na lutriji, što biste napravili sa novcem? Obrazložite zašto. " izabralo je komentar Ivana Pazarina, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnom dobitniku u ime portala ictbusiness.info čestitamo te pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u preostalih 2 kruga nagradnog natječaja u kojima ćemo i dalje dijeliti vrijedne nagrade.

U nastavku slijedi dobitni komentar:

"Kada bih dobio jackpot na lutriji, otplatio bih stambeni kredit i pokupio ženu i djecu na more negdje gdje čovjek u miru može razmišljati - a što sad, kako dalje? Uzeo bih si vremena jedno dva-tri mjeseca da se opustim i uživam sa obitelji, razmislim o idejama i poslovima koje bih mogao pokrenuti ili uložiti da oplemenim novac koji sam srećom dobio. Dio novca bih stavio "za crne dane", odnosno dovoljno da moja obitelj može normalno živjeti neovisno o stanju ove banana države gdje svaki dan smišljaju novi porez "na zrak". Sa ostatkom bih sigurno pokrenuo nekakav vlastiti posao u informatičkoj branši, a možda i dućan sa glazbenom opremom. Omogućio bih i ženi da se okuša u vođenju nekog svog posla o kojem oduvijek sanja. Sve u svemu, ne bih sjedio prekriženih ruku i samo trošio novac koji sam osvojio. Da bi čovjek bio zadovoljan, mora biti ispunjen."

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.