Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 4. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Završio je 4. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - knjigu naše kolumnistice Ivane Šešo i koautorice Emine Pršić "Nedostaje? Ne. Dosta je!"

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Kada biste osvojili Jackpot na lutriji, što biste napravili sa novcem? Obrazložite zašto. " izabralo je komentar Ivana Pazarina, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnom dobitniku u ime portala ictbusiness.info čestitamo te pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u preostalih 2 kruga nagradnog natječaja u kojima ćemo i dalje dijeliti vrijedne nagrade.

U nastavku slijedi dobitni komentar:

"Kada bih dobio jackpot na lutriji, otplatio bih stambeni kredit i pokupio ženu i djecu na more negdje gdje čovjek u miru može razmišljati - a što sad, kako dalje? Uzeo bih si vremena jedno dva-tri mjeseca da se opustim i uživam sa obitelji, razmislim o idejama i poslovima koje bih mogao pokrenuti ili uložiti da oplemenim novac koji sam srećom dobio. Dio novca bih stavio "za crne dane", odnosno dovoljno da moja obitelj može normalno živjeti neovisno o stanju ove banana države gdje svaki dan smišljaju novi porez "na zrak". Sa ostatkom bih sigurno pokrenuo nekakav vlastiti posao u informatičkoj branši, a možda i dućan sa glazbenom opremom. Omogućio bih i ženi da se okuša u vođenju nekog svog posla o kojem oduvijek sanja. Sve u svemu, ne bih sjedio prekriženih ruku i samo trošio novac koji sam osvojio. Da bi čovjek bio zadovoljan, mora biti ispunjen."

Još iz kategorije

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u 2021. će stići doseći 123 milijarde dolara

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u 2021. će stići doseći 123 milijarde dolara

28.07.2021.

Globalna potrošnja na pametna rješenja za domove u ovoj će godini stići do 123 milijarde američkih dolara, navodi Strategy Analytics. Osjetan je to oporavak u odnosu na prošlu godinu, kad je zbog pandemije koronavirusa potrošnja bila na nešto niže od stotinu milijardi dolara.

Nastavak razvoja jednostavne mobilnosti električnim romobilima

Nastavak razvoja jednostavne mobilnosti električnim romobilima

28.07.2021.

Prvi sustav lansiran je još 2019. godine kao pilot projekt u Zadru gdje, a sustav je sa pet narastao na osam stanica. Od prošle godine Dash e-romobile možete unajmiti u Crikvenici, Selcu i Biogradu, a ove godine mreža je narasla na čak 15 gradova i općina u Hrvatskoj. Flota broji 500 romobila, a više od 30.000 registriranih korisnika govore u prilog činjenici da se ovdje ne radi o trendu za jednu sezonu, već o puno dugoročnijoj priči.

Pokreće se projekt digitalnog eura

Pokreće se projekt digitalnog eura

27.07.2021.

Upravno vijeće Europske središnje banke (ECB) odlučilo je pokrenuti fazu istrage digitalnog euro projekta. Nakon odluke, predsjednik Euroskupine Paschal Donohoe pridružio se sastanku, čestitao Upravnom vijeću i izrazio punu potporu projektu.