Proglašen pobjednik 3. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Proglašen pobjednik 3. kruga nagradnog natječaja ICTbusiness-a

Foto: LG

Završio je 3. krug nagradnog natječaja u organizaciji portala ictbusiness.info, te je uredništvo od pristiglih komentara izabralo najbolji koji osvaja i vrijedu nagradnu - pametni telefon LG P700.

Uredništvo portala kao najbolji komentar na pitanje "Hoćete li se odreći svojih gadgeta - pametnih telefona ili tableta - u poslovne ili privatne svrhe tijekom godišnjeg odmora?" izabralo je komentar Zorana Mihaljevića, kojega u cijelosti i prenosimo u nastavku. Sretnom dobitniku u ime portala ictbusiness.info čestitamo te pozivamo sve posjetitelje da sudjeluju u preostalih 3 kruga nagradnog natječaja u kojima ćemo i dalje dijeliti vrijedne nagrade.

U nastavku slijedi dobitni komentar:

"Radim u jednoj hrvatskoj firmi i imam stari pametni telefon koji koristim i privatno i poslovno. Nažalost, kao i cijelo naše gospodarstvo radimo mnogo i potreban mi je novi telefon kako bih svoj posao mogao obavljati bolje i produktivnije. Na vaše pitanje mogu li se, odnosno bolje rečeno hoću li odreći pametnog telefona tijekom godišnjeg odmora odgovor je jednostavno – ne mogu. Kako zbog privatnih, tako i poslovnih razloga i nadam se da će se to jednom i promijeniti jer mislim da bi godišnji odmor trebao biti odmor. Međutim, moderno poslovanje zahtijeva da se stoji korisnicima i poslovnim partnerima na usluzi stoga se gadgeta teško odreći, gotovo pa nemoguće. Treba na godišnjem naći mjeru, ali ipak i odgovoriti ako je nešto baš jako hitno i ako je za to potrebna brza reakcija. Čitanje mailova, odgovaranje na pozive ili SMS, pa i MMS poruke postala je svakodnevica i bez toga se jednostavno ne može."

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).