Produžen Early Bird za 15. Advanced Technology Dayse

Produžen Early Bird za 15. Advanced Technology Dayse

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Advanced Technology Days konferenciji još uvijek stignu nabaviti kotizaciju po povoljnijoj cijeni jer su Early Bird prijave produžene do ponedjeljka, 7.10. Konferencija koju  posljednje dvije godine samostalno kreiraju članovi domaće IT zajednice održat će se u Plaza Event Centru u Zagrebu, a očekuje se više od 500 sudionika. Teme će obuhvatiti ključne inženjerske izazove i svjetske IT trendove, a sudionike čeka više od 60 predavanja u 5 programskih smjerova.

Sudionici konferencije mogu očekivati dva dana vrhunskog tehnološkog sadržaja, s naglaskom na konkretne primjere i nove prakse. Top teme uključuju razvoj mobilnih i web rješenja, kontejnere i DevOps, moderne podatkovne tehnologije, umjetnu inteligenciju, hibridni oblak, Serverless i poslovna IT rješenja te još neke teme koje će obilježiti konferenciju čiji sadržaj u potpunosti oblikuju članovi IT zajednice. Predavanja će se održavati istovremeno u 5 dvorana, a u goste će stići brojni domaći i strani stručnjaci. ATD je popularnost stekao svojim pristupom IT-u i obradom tema koje su u fokusu domaće IT ekipe, a 15. izdanje planira opravdati taj povlašteni status kvalitetom sadržaja, predavača, ali i popratnih događanja kojima će se obilježiti 15.  rođendan Advanced Technology Daysa.

Konferencija većinu sadržaja dobiva putem nominacija predavanja. Svi zainteresirani koji žele dijeliti svoje znanje s kolegama imali su priliku prijaviti svoje predavanje do 30. rujna, a pristiglo je znatno više prijava nego što je dostupnih slotova pa članovima odbora neće biti lako. Sve nominacije proći će kroz filter članova programskog odbora, koji će do sredine listopada odabrati 60-ak predavanja koja će ući u finalni program konferencije. Ključni faktor pri odabiru predavanja za ulazak u program su atraktivnost teme, stručnost predavača i aktualnost za domaće IT stručnjake.

Organizator ATD-a su predstavnici hrvatske IT zajednice, a operativnu pomoć pri organizaciji pruža im agencija MPG. Programski odbor koji „kroji“ program konferencije svake se godine mijenja da bi odabir tema bio što raznovrsniji te da bi sudionici mogli naučiti ponešto o raznim područjima, od Microsoft tehnologija do rješenja otvorenog koda.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji mogu se prijaviti online. Early bird razdoblje povoljnije cijene kotizacije traje do 7. listopada pa cijena trenutno iznosi 799,00 kn + PDV, a nakon isteka early birda iznosit će 950,00 kn + PDV za oba konferencijska dana.

Još iz kategorije

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

Postavljen prvi semafor s horizontalnom signalizacijom za pješake zadubljene u ekran mobitela

14.10.2019. komentiraj

U Zagrebu u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. postavljen potpuno novi tip semafora koji svjetlo baca i prema pločniku, odnosno nogostupu tik ispred pješačkog prijelaza, kako bi crveno na semaforu vidjeli i oni pješaci i biciklisti koji upravo nailaze na raskrižje, ali su zadubljeni u ekrane svojih mobitela te uopće ne primjećuju da im je upaljeno crveno!

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

Milijuni dolara nagrada za pobjednike Fortnite turnira

14.10.2019. komentiraj

Fortnite je osvojio ne samo gamin svijet, već i svijet kompetitivnih natjecanja, što se može vidjeti po turnirskim nagradama najboljim igračima te video igre. Primjerice, prvak Kyle Giersdorf (16) iz Pennsylvanije u Sjedinjenim Američkim Državama za osvajanje svjetskog kupa dobio je tri milijuna američkih dolara!

Rast deficita u tekućim transakcijama

Rast deficita u tekućim transakcijama

13.10.2019. komentiraj

U drugom je kvartalu ostvaren manjak u tekućim transakcijama RH s inozemstvom u iznosu od 512 milijuna eura, dva i pol puta viši nego u istom razdoblju prošle godine. Rast deficita tekućih transakcija posljedica je pogoršanja na deficitarnim podračunima (robe i primarni dohodak), koja su bila znatno viša od rasta suficita na suficitarnim podračunima (usluge i sekundarnu dohodak). Pritom je najznačajnije pogoršanje ostvareno u razmjeni roba s inozemstvom uslijed toga što je uvoz roba povećan čak deset puta više nego izvoz roba (uvoz je povećan za 547 milijuna eura, izvoz za samo 54 milijuna eura).