Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija
DepositPhotos

Novi podaci pokazuju kako poslovna tintna tehnologija može transformirati sektor maloprodaje, ublažavajući CSR pritiske, obuhvaćajući osnovice i omogućavajući preraspodjelu resursa. Novi podaci pokazuju kako jednostavan prijelaz s jedne vrste tehnologije pisača na modernu alternativu može otvoriti neprocjenjive resurse u maloprodajnom sektoru. Epson poslovna tintna tehnologija svake godine ima potencijal spasiti europske trgovce na malo 246 milijuna Kwh u potrošnji energije, smanjite troškove za €29 milijuna, smanjiti CO2 emisiju za 87 milijun kilograma i značajno manje otpada od pisača.

Sektor maloprodaje je zahtjevan kada je u pitanju smanjenje njegovog ugljičnog utjecaja, a mnogi implementiraju nove inicijative za rješavanje problema. Podaci IDC-a pokazuju da su u posljednje četiri godine Epson poslovni tintni pisači osigurali 56%-tni rast tržišnog udjela, pozicionirajući Epson s 29% ukupnog tržišnog udjela u Zapadnoj Europi.

Ako se nastavi zamah, potencijalno godišnje smanjenje CO2 koje bi se moglo postići ako bi se sve europske maloprodajne tvrtke prebacile na Epson poslovnu tintnu tehnologiju bilo bi jednako uklanjanju gotovo 20 tisuća dostavnih vozila s naših cesta svake godine. Pored toga, postoji potencijalna godišnja ušteda troškova od 29 milijuna eura ušteda koja bi se mogla ponovo uložiti u podršku drugim poslovnim područjima i potrebama. Ove uvjerljive uštede pokreću veće prihvaćanje tehnologije.

"Posljednjih godina primjećujemo rast poslovnog tintnog pisača kod proizvođača kao što su Epson i HP, te u manjoj mjeri Canon i Brother. Udjel za tintne uređaje povećava se gotovo dva posto godišnje. Tintni su zaista postali glavni izbor. Sada je svaki treći prodani uređaj za uredsko okruženje poslovni tintni uređaj. Ako pogledate neka tržišta u Europi, prodor je čak 40“, ističe Phil Sargeant iz IDC-a.

No, ostaje prilika da mnoge druge organizacije profitiraju od promjene. Prema IT menadžerima koje je nedavno ispitao Epson, potreba za ulaganjem u novu tehnologiju (58 posto), smanjenje troškova (51 posto) i ulaganje u nove talente (42 posto) navode se kao prva tri poslovna zahtjeva prema organizacijama u posljednje dvije godine.1 Trideset osam posto izjavilo je da su pod velikim pritiskom radi poboljšanja CSR performansi, dok su stroga proračunska ograničenja ostavila 37 posto nesposobnih za zapošljavanje novog osoblja.

"Progresivna inovacija postignuta u posljednjem desetljeću znači da se prijelazom s naslijeđene laserske tehnologije na Epson poslovnu tintnu tehnologiju dokazala ušteda novca i zaštita okoliša, ali jednako tako, to omogućuje fokusiranje na važnija područja poslovanja ili funkcije", kaže Darren Phelps, potpredsjednik poslovanja, Epson Europe.

"Mala promjena dijela opreme koja se često previdi može imati bitne ekonomske rezultate. Smanjivanje ukupnih troškova tiska i njegov utjecaj na okoliš, istovremeno se baveći dobrobitima za  ljude, sve su to prednosti koje omogućuje naša tehnologija tiskanja bez topline. U poslovanju se naše inovacije koriste za smanjenje utjecaja na okoliš, poboljšanje iskustava korisnika, pokretanje prodaje i omogućavanje novih, pametnijih načina rada“, zaključuje Phelps.