Premier League u borbi protiv ilegalnih sportskih prijenosa

Premier League u borbi protiv ilegalnih sportskih prijenosa
Fotolia

The Premier League se trenutno bori sa sudskim postupkom kojim bi se blokirao popularni, ali ilegalni sportski streaming servis FIrstRow1.eu uoči nove sezone.

Ova web stranica, porijeklom iz Švedske, nudi mnoštvo neovlaštenih prijenosa za većinu sportskih događaja koji se odvijaju uživo, čime nude pristup fanovima koji sadržaj nisu u mogućnosti pratiti putem svojih televizijskih paketa ili jednostavno ne žele plaćati naknadu za takve tv pakete.

Unatoč tome što su nedavno postigli zapanjujući iznos od £5.5 milijardi globalnih televizijskih prijenosa, Premier League želi stati na kraj svim internetskim stranicama koje omogućuju besplatno pristupanje video sadržajima koji su, doduše, smiješno loše kvalitete.

Iz Open Rights Group rečeno je kako postoji vjerojatnost da bi, kao rezultat, legitimni servisi mogli biti sljedeći koji će patiti od ISP blokiranja. Navode kako je njihova glavna briga da se ovi nalozi shvate polako, a oni bi trebali biti predmet javnog interesa.

Ovakva Premier League inicijativa je možda bila poduprta uspjehom koji je uživao British Photographic Institute kada je uspješno blokirao pristup glazbenom streaming site-u kao što je Pirate Bay.