Preko noći 90 posto korisnika Androida postalo sigurnije

Preko noći 90 posto korisnika Androida postalo sigurnije

Uz Android 4.2. Google je predstavio značajku pod imenom Verify Apps gdje se skenirala svaka aplikacija u trenutku instalacije - bilo iz Play Store-a ili APK. No, kako je već odavno poznat problem fragmentacije Androida, ova funkcionalnost štitila bi manje od 6 % korisnika koji imaju Android 4.2, pa je Google odlučio u Androidu 4.3 opciju izbaciti i preseliti je u Google Play Service.

Sada svaki uređaj koji ima instaliran Google Play Service ima Verify Apps značajku što u konačnici znači da je preko 95,6 % korisnika preko noći dobilo sigurniju zaštitu, odnosno svi oni koji imaju Android 2.3 Gingerbread verziju pa nadalje.

Očito je da Google sve više svoju pažnju usmjerava na sigurnosnu zaštitu i razmišlja na koji način da se bori protiv raznih virusa i zlonamjernih aplikacija. Ovim potezom Google postavlja novi trend u svojem poslovanju kojim omogućuje širokoj publici pristup novim značajkama.

Android tako postaje sigurniji nego ikad. Google se novom funkcionalnošću pobrinuo da se mnogo teže zarazi Android uređaje, a ako se tako nešto i dogodi, krivicu snosi sam korisnik.