Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta

Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta

Foto: Fotolia

Nova studija procjenjuje da će online trgovina narasti za pet puta na šest eCommerce tržišta u narednih 6 godina, te će do 2020. godine doseći vrijednost od vrtoglavih 130 milijardi dolara. Kako bi došli do ovih podataka, Britanska konzultantska tvrtka OC & C je u suradnji s Google tražilicom prikupila podatke iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Nizozemske i nordijskih zemalja.

Velika Britanija je trenutno na vrhu tržišta, a u kombinaciji sa 6 nacija u prošloj godini je generirano 25 milijardi dolara u eCommerce prodaji. Do 2020. godine, taj bi se broj prema procjenama trebao povećati na 130 milijardi dolara.Gledajući cijelu Europu u globalu, ovi brojevi bi do 2018. godine trebali biti veći od 430 milijardi dolara.

Tijekom sljedećih deset godine, online maloprodaja će postajati sve više međunarodna, što će pružiti veliku priliku za rast maloprodajnim online trgovinama.

Tvrtke sve više koriste eCommerce za širenje svog poslovanja na inozemna tržišta, a tome su ponajviše doprinijeli Amazon i eBay. Kako prenosi Reuters, Britanska tvrtka ASOS je jedna od najboljih online trgovina, a u 2013. godini ta je kompanija imala najveći online trgovinski višak od 1 milijarde dolara.

Ostale popularne online destinacije za kupovinu su švedski proizvođač namještaja IKEA, modni maloprodajni lanac trgovina H&M i Avon Products. Prema izvješću, sve tri kompanije su iskoristile eCommerce za širenje na inozemna tržišta.

Još iz kategorije

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

16.11.2019. komentiraj

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s trendom digitalizacije te da su zadovoljni njenom razinom u zemlji, no bez obzira na to žele više inovacija, digitalnih rješenja i usluga u gotovo svim sferama svakodnevnog života.

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

16.11.2019. komentiraj

Električni automobili pravi su hit, trend i sve ono najpozitivnij u automobilskoj industriji jer doprinose zaštiti okoliša, no prava je istina da sve to vrijedi samo za najbogatije europske zemlje. Barem kad govorimo na razini Europske unije.

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.