Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta

Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta

Foto: Fotolia

Nova studija procjenjuje da će online trgovina narasti za pet puta na šest eCommerce tržišta u narednih 6 godina, te će do 2020. godine doseći vrijednost od vrtoglavih 130 milijardi dolara. Kako bi došli do ovih podataka, Britanska konzultantska tvrtka OC & C je u suradnji s Google tražilicom prikupila podatke iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Nizozemske i nordijskih zemalja.

Velika Britanija je trenutno na vrhu tržišta, a u kombinaciji sa 6 nacija u prošloj godini je generirano 25 milijardi dolara u eCommerce prodaji. Do 2020. godine, taj bi se broj prema procjenama trebao povećati na 130 milijardi dolara.Gledajući cijelu Europu u globalu, ovi brojevi bi do 2018. godine trebali biti veći od 430 milijardi dolara.

Tijekom sljedećih deset godine, online maloprodaja će postajati sve više međunarodna, što će pružiti veliku priliku za rast maloprodajnim online trgovinama.

Tvrtke sve više koriste eCommerce za širenje svog poslovanja na inozemna tržišta, a tome su ponajviše doprinijeli Amazon i eBay. Kako prenosi Reuters, Britanska tvrtka ASOS je jedna od najboljih online trgovina, a u 2013. godini ta je kompanija imala najveći online trgovinski višak od 1 milijarde dolara.

Ostale popularne online destinacije za kupovinu su švedski proizvođač namještaja IKEA, modni maloprodajni lanac trgovina H&M i Avon Products. Prema izvješću, sve tri kompanije su iskoristile eCommerce za širenje na inozemna tržišta.

Još iz kategorije

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

31.05.2020. komentiraj

Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika pod imenom “Ovdje štiti UGP“, u kojem kako sami tvrde da će njihovi članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

31.05.2020. komentiraj

Tvrtka Adata Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula, NAND flash proizvoda i dodataka za mobilne uređaje pokrenula je novu kampanju ‘Build to Create’ kako bi istakla svoj portfelj proizvoda savršeno prikladan za stvaratelje sadržaja. Ti proizvodi uključuju unutarnje i vanjske SSD uređaje vanjski tvdi disk, DRAM memorijski modul i memorijske kartice.

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

30.05.2020. komentiraj

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji u odnosu na travanj 2019. godine, što predstavlja najbržu dinamiku pada u novijoj hrvatskoj povijesti. Pad u ovogodišnjem travnju rezultat je mjera u borbi protiv koronavirusa, čija je primjena počela 19. ožujka, u punome obujmu trajale su gotovo cijeli travanj (tek 27. travnja započela je prva faza popuštanja mjera), a uključivale su, među ostalim, i obustavu rada dijela poduzetnika u djelatnosti trgovine te obustavu rada ugostiteljskih objekata.