Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta

Predviđa se rapidan rast eCommerce tržišta
Fotolia

Nova studija procjenjuje da će online trgovina narasti za pet puta na šest eCommerce tržišta u narednih 6 godina, te će do 2020. godine doseći vrijednost od vrtoglavih 130 milijardi dolara. Kako bi došli do ovih podataka, Britanska konzultantska tvrtka OC & C je u suradnji s Google tražilicom prikupila podatke iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Nizozemske i nordijskih zemalja.

Velika Britanija je trenutno na vrhu tržišta, a u kombinaciji sa 6 nacija u prošloj godini je generirano 25 milijardi dolara u eCommerce prodaji. Do 2020. godine, taj bi se broj prema procjenama trebao povećati na 130 milijardi dolara.Gledajući cijelu Europu u globalu, ovi brojevi bi do 2018. godine trebali biti veći od 430 milijardi dolara.

Tijekom sljedećih deset godine, online maloprodaja će postajati sve više međunarodna, što će pružiti veliku priliku za rast maloprodajnim online trgovinama.

Tvrtke sve više koriste eCommerce za širenje svog poslovanja na inozemna tržišta, a tome su ponajviše doprinijeli Amazon i eBay. Kako prenosi Reuters, Britanska tvrtka ASOS je jedna od najboljih online trgovina, a u 2013. godini ta je kompanija imala najveći online trgovinski višak od 1 milijarde dolara.

Ostale popularne online destinacije za kupovinu su švedski proizvođač namještaja IKEA, modni maloprodajni lanac trgovina H&M i Avon Products. Prema izvješću, sve tri kompanije su iskoristile eCommerce za širenje na inozemna tržišta.