Predstavljeni rezultati Microsoftovog SEE Bootcampa Zagreb

Predstavljeni rezultati Microsoftovog SEE Bootcampa Zagreb

Tijekom konferencije WinDays, predstavnici Microsofta prezentirali su rezultate SEE Growth Bootcampa nedavno održanog u Zagrebu. Taj se događaj bazirao na fokusiranim mentoriranim sastancima, radom na opipljivim ciljevima kao što su prijedlog vrijednosti i plan regionalnog proširenja, poboljšanju pitcha i pripremi za finalni pitch koji je održan posljednjeg dana kampa.

Tijekom tri dana trajanja ugostili su jedanaest timova startupa koji se nalaze u ranoj fazi razvoja. Temeljni fokus Bootcampa bio je regionalna i europska skalabilnost. To znači da su poslovni plan, proizvod, tehnologija, arhitektura i prodajni napori startupa dobro planirani i spremni za osvajanje većih i zahtjevnijih tržišta.

Kako bi bilo odabrani za Bootcamp, startupi su trebali imati proizvod barem u statusu MVP (Minimum Viable Product) ili Beta. Također su trebali imati postavljene početne poslovne ciljeve te proveden prvi pilot program ili već imati kupce. Također su trebali imati plan za globalno ili regionalno širenje te strast i odlučnost za provedbu programa.

„U dvije godine Microsoft će globalno uložiti 500 milijuna dolara kako bi startupima ponudio mogućnost zajedničkog nastupa na tržištu i zajedničke prodaje, pružio im pristup vlastitoj tehnologiji te nove prostore koji promiču kolaboraciju diljem lokalnih i globalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazni pokretač inovacija, a Microsoft će surađivati s njima kako bi pomogao njihov daljnji rast. Domaći startupi putem sudjelovanja na ovakvim događajima mogu steći vrijedna znanja za pripremu vlastitog nastupa na globalnom tržištu, ali i ostvarivanje financijskih i drugih benefita u programu Microsoft for Startups i sličnim programima“, izjavila je startup menadžerica u Microsoftu Nina Šindija.

Tijekom konferencije za novinare predstavljena su dva startupa čiji su članovi prenijeli svoja iskustva. Riječ je o timovima Unitfly i Talentlyft u čije su se ime nazočnima obratili Ivan Marković i Nikola Biondić. Obojica su istaknuli kako su tijekom Bootcampa stekli vrijedna iskustva, a posebice im je važan bio rad sa stručnim mentorima.

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.