Predstavljeni rezultati Microsoftovog SEE Bootcampa Zagreb

Predstavljeni rezultati Microsoftovog SEE Bootcampa Zagreb

Tijekom konferencije WinDays, predstavnici Microsofta prezentirali su rezultate SEE Growth Bootcampa nedavno održanog u Zagrebu. Taj se događaj bazirao na fokusiranim mentoriranim sastancima, radom na opipljivim ciljevima kao što su prijedlog vrijednosti i plan regionalnog proširenja, poboljšanju pitcha i pripremi za finalni pitch koji je održan posljednjeg dana kampa.

Tijekom tri dana trajanja ugostili su jedanaest timova startupa koji se nalaze u ranoj fazi razvoja. Temeljni fokus Bootcampa bio je regionalna i europska skalabilnost. To znači da su poslovni plan, proizvod, tehnologija, arhitektura i prodajni napori startupa dobro planirani i spremni za osvajanje većih i zahtjevnijih tržišta.

Kako bi bilo odabrani za Bootcamp, startupi su trebali imati proizvod barem u statusu MVP (Minimum Viable Product) ili Beta. Također su trebali imati postavljene početne poslovne ciljeve te proveden prvi pilot program ili već imati kupce. Također su trebali imati plan za globalno ili regionalno širenje te strast i odlučnost za provedbu programa.

„U dvije godine Microsoft će globalno uložiti 500 milijuna dolara kako bi startupima ponudio mogućnost zajedničkog nastupa na tržištu i zajedničke prodaje, pružio im pristup vlastitoj tehnologiji te nove prostore koji promiču kolaboraciju diljem lokalnih i globalnih ekosustava. Startupi su nezaobilazni pokretač inovacija, a Microsoft će surađivati s njima kako bi pomogao njihov daljnji rast. Domaći startupi putem sudjelovanja na ovakvim događajima mogu steći vrijedna znanja za pripremu vlastitog nastupa na globalnom tržištu, ali i ostvarivanje financijskih i drugih benefita u programu Microsoft for Startups i sličnim programima“, izjavila je startup menadžerica u Microsoftu Nina Šindija.

Tijekom konferencije za novinare predstavljena su dva startupa čiji su članovi prenijeli svoja iskustva. Riječ je o timovima Unitfly i Talentlyft u čije su se ime nazočnima obratili Ivan Marković i Nikola Biondić. Obojica su istaknuli kako su tijekom Bootcampa stekli vrijedna iskustva, a posebice im je važan bio rad sa stručnim mentorima.

Još iz kategorije

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

WMF dovodi 150 predavača i bit će prvi bez jednokratne plastike

14.09.2019. komentiraj

Na 12. izdanju najvećeg komunikacijskog festivala u regiji koji se održava od 19. do 22.9. u Rovinju, po prvi puta će se koristiti posebno dizajnirane perive čaše kako bi se smanjilo korištenje i bacanje jednokratne plastike. Na čašama će uz logo festivala biti otisnuta i prigodna poruka kako korištenjem ove čaše čuvamo planetu. Nakon korištenja, posjetitelji će čašu moći ponijeti kući kao dodatni suvenir s najboljeg Weekenda u godini.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

50 američkih saveznih država i teritorija otvara istragu protiv Googlea

13.09.2019. komentiraj

Google se nalazi u ozbiljnim problemima jer grupa 50 saveznih američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv njega zbog (pre)dominantne pozicije na tržištu internetskog oglašavanja. Ukratko, kao i u Europskoj uniji, tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, Google ima problema s monopolizmom.