Predstavljeni holivudski gosti New Europe Marketa

Predstavljeni holivudski gosti New Europe Marketa

Prošlog je tjedna predstavljen kompletan program za New Europe Market 2019., kao i imena troje holivudskih zvijezda koje će ugostiti najpopularniji događaj posvećen TV industriji. Ove godine NEM se održava po sedmi put i to od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.

Projekt poput NEM-a od velike je važnosti za TV industriju, ne samo na regionalnoj, nego i na globalnoj razini, zahvaljujući renomiranosti koju je stekao okupljajući ključne ljude i sve segmente industrije na jednome mjestu. Posebni gosti ovogodišnjeg NEM-a su tri holivudske zvijezde.

Jessica Alba i Gabrielle Union dolaze predstaviti novu seriju L.A.s Finest u kojoj tumače glavne uloge. Iza serije stoji Sony Pictures Entertainment koji je odabrao NEM za predstavljanje i veliki, javni screening novog projekta. Alan Cumming zvijezda je serije Instinct i još jedan poseban gost kojeg će posjetitelji imati priliku čuti u panel sobi.

NEM se može pohvaliti s osam zanimljivih panel diskusija u kojima sudjeluju profesionalci iz svjetske TV industrije. Na panelu „Vrijeme je da razmišljamo lokalno, a djelujemo globalno“ postavlja se pitanje treba li se regija spojiti kako bi bila konkurentna kroz koprodukciju i veći budžet.

Govornici će na panelu „On demand platforme i televizijski kanali – međusobno isključivi ili sjajna kombinacija“ diskutirati o tome zašto Pay TV kanali postaju on demand platforme i obrnuto. O globalnom fenomenu u TV sadržaju pričat će se na panelu pod nazivom „Je li balon od sapunice puknuo ili i dalje raste?“. Svaku od tema organizatori su odabrali kako bi se dotaknuli svih noviteta u industriji.

„Ponosna sam što već sedmu godinu vidim rast u svim segmentima NEM-a te što su naš trud prepoznali najbolji od najboljih ove industrije. Zaista je lijepo svjedočiti ključnim poslovima koji su se dogodili upravo na NEM-u“, izjavila je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica tvrtke Mediavision koja stoji iza NEM-a.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.