Predstavljeni holivudski gosti New Europe Marketa

Predstavljeni holivudski gosti New Europe Marketa

Prošlog je tjedna predstavljen kompletan program za New Europe Market 2019., kao i imena troje holivudskih zvijezda koje će ugostiti najpopularniji događaj posvećen TV industriji. Ove godine NEM se održava po sedmi put i to od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.

Projekt poput NEM-a od velike je važnosti za TV industriju, ne samo na regionalnoj, nego i na globalnoj razini, zahvaljujući renomiranosti koju je stekao okupljajući ključne ljude i sve segmente industrije na jednome mjestu. Posebni gosti ovogodišnjeg NEM-a su tri holivudske zvijezde.

Jessica Alba i Gabrielle Union dolaze predstaviti novu seriju L.A.s Finest u kojoj tumače glavne uloge. Iza serije stoji Sony Pictures Entertainment koji je odabrao NEM za predstavljanje i veliki, javni screening novog projekta. Alan Cumming zvijezda je serije Instinct i još jedan poseban gost kojeg će posjetitelji imati priliku čuti u panel sobi.

NEM se može pohvaliti s osam zanimljivih panel diskusija u kojima sudjeluju profesionalci iz svjetske TV industrije. Na panelu „Vrijeme je da razmišljamo lokalno, a djelujemo globalno“ postavlja se pitanje treba li se regija spojiti kako bi bila konkurentna kroz koprodukciju i veći budžet.

Govornici će na panelu „On demand platforme i televizijski kanali - međusobno isključivi ili sjajna kombinacija“ diskutirati o tome zašto Pay TV kanali postaju on demand platforme i obrnuto. O globalnom fenomenu u TV sadržaju pričat će se na panelu pod nazivom „Je li balon od sapunice puknuo ili i dalje raste?“. Svaku od tema organizatori su odabrali kako bi se dotaknuli svih noviteta u industriji.

„Ponosna sam što već sedmu godinu vidim rast u svim segmentima NEM-a te što su naš trud prepoznali najbolji od najboljih ove industrije. Zaista je lijepo svjedočiti ključnim poslovima koji su se dogodili upravo na NEM-u“, izjavila je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica tvrtke Mediavision koja stoji iza NEM-a.