Predstavljene Bajke u digitalnom svijetu koje uče o online opasnostima

Predstavljene Bajke u digitalnom svijetu koje uče o online opasnostima

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i IT tvrtka Combis predstavili su zbirku priča o korištenju digitalnih tehnologija “Bajke u digitalnom svijetu“.

Svima poznate priče kao što su 'Tri praščića', 'Ružni pačić', 'Pinokio' i ostale, u ovom slučaju za cilj imaju djecu i odrasle educirati o sigurnijem i pametnijem korištenju interneta, ali i povezati različite generacije u onome što nam u kontekstu digitalnog doba najviše i nedostaje - razgovoru. Naime, na svaku bajku nastavljaju se svojevrsni radni zadaci, postavljaju se pitanja na koja se može odgovoriti samo zajedničkim razgovorom, interakcijom odrasle osobe i djeteta u promišljanju odgovora, a kako bi se pronašla pouka primjenjiva u digitalnom dobu.

Zahvaljujući prijatelju projekta Combisu koji je financijski potpomogao ilustriranje i tiskanje, Bajke u digitalnom svijetu naći će se u rukama djece i na policama mnogih domova. Sav prihod od prodaje bajki namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu koji vodi nacionalni Centar za sigurniji Internet.

"Podižemo razinu digitalne pismenosti i brinemo da pustolovine naše djece u online svijetu imaju sretan (siguran) završetak. Sretni smo što smo dio ovog projekta i vjerujemo da će priče biti korisne mnogim klincima, ali i odraslima“, smatra direktorica Odjela digitalnih inovacija u Combisu Maja Markulin Klarić.

Predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak rekao je: “Svrha ove slikovnice prvenstveno je vrijeme koje će odrasli odvojiti kako bi zajedno s djetetom pročitali bajku, i rješavanjem pitanja na kraju slikovnice pouke iz priča povezali s pravilima sigurnijeg korištenja interneta.“

Prva od šest slikovnica Bajki u digitalnom svijetu "Tri praščića“ u prodaji je od 28. rujna, na web stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, a od srijede i na prodajnim mjestima Školske knjige te Tisak media centara.