Predstavljena još tri predavača na Digital Takeover konferenciji

Predstavljena još tri predavača na Digital Takeover konferenciji

Još je dvadesetak dana ostalo do novog izdanja Digital Takeover konferencije, a sve se više popunjava lista predavača. Tako je organizator proteklih dana najavio još tri gosta koji će predstavljati mamac za publiku.

Prvi među njima je Kjell A. Nordstrom, jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskog bestsellera "Funky Business"  koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama. On će održati predavanje na temu "Life in The Matrix - Setting the scene for Ultra Modernity" u kojem će govoriti o životnom ciklusu kompanija koje se pokreću i propadaju u neprekidnoj interakciji s trenutnim okruženjem. Fokusirat će se na jedinstvene izazove današnjeg svijeta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promjenu paradigme koja zahtijeva neprestano usvajanje novog seta analitičkih vještina. U svojoj prezentaciji problematizirat će razliku između trenutnog monopola i kompetitivne prednosti u svijetu u kojem dijelimo temeljnu bazu znanja.

Branislav Vujović, osnivač i predsjednik tvrtke New Frontier Group te gostujući predavač na  IEDC - Poslovnoj školi Bled. On će održati predavanje na temu „Digital Business Models and Value“ u kojem će otkriti zašto je važno razumjeti promjene u digitalnoj ekonomiji, kako ih iskoristiti te koji su njeni osnovni elementi. Vujović će govoriti i o tome koje od spomenutih elemenata naše kompanije već posjeduju i mogle bi ih iskoristiti za kreiranje vrijednosti u digitalnoj ekonomiji. Objasnit će publici i što je pravi put za inoviranje te kako unaprijediti i prilagoditi sve elemente poslovnog modela promjenama koje donosi digitalna ekonomija.

Nenad Filipović je predavač, voditelj MBA projekta i akademski direktor IEDC - Poslovne škole Bled. On će održati predavanje na temu „Mitovi digitalne transformacije“ u kojem će se osvrnuti na uvriježene stereotipe o promjenama koje u poslovanju donosi digitalna tehnologija te pokazati što se skriva iza njih. Ilustrirat će ključne dileme s kojima se susreće menedžment poduzeća u našoj regiji te izazove prenošenja svjetskih iskustava u naše okruženje. U svojoj će prezentaciji postaviti ključna pitanja na koja moramo odgovoriti ako želimo u svom poduzeću iskoristiti digitalnu tehnologiju za pridobivanje konkurentne prednosti.