Predstavljena AI Business School za poslovanje budućnosti

Predstavljena AI Business School za poslovanje budućnosti
DepositPhotos

Umjetna inteligencija već danas značajno utječe na promjene u poslovnom svijetu, a smatra se i da u razvijenim ekonomijama ima potencijal da udvostruči stope ekonomskog rasta do 2035. godine. Implementaciji umjetne inteligencije u poslovanje prethodi kompleksan proces razvoja AI strategije i kulture. Zato je Microsoft pokrenuo besplatnu AI Business School, seriju master class online predavanja, koja je osmišljena za stjecanje ključnih znanja i vještina u eri umjetne inteligencije.

AI Business School dostupna je online, besplatna je i u formatu na zahtjev pa poslovni lideri mogu pristupati sadržaju u svom ritmu i birati ono što ih najviše zanima obzirom na ključna područja interesa. Sadržaj je dostupan u video i pisanom formatu. Materijali uključuju predavanja, razgovore o osnovama AI tehnologije, studije slučajeva i razne vodiče, a redovno se nadopunjavaju novim, relevantnim sadržajem. Korisnici mogu i testirati spremnost svoje organizacije da iskoristi prednosti umjetne inteligencije uz pomoć Microsoftovog AI Maturity Model Assesment alata.

Posljednjih godina umjetna inteligencija jedan je od najčešće spominjanih pojmova u poslovnom svijetu, no koliko se zaista primjenjuje i jesmo li spremni za primjenu? Microsoft je proveo istraživanje o tome koliko će AI promijeniti liderstvo te anketirao 800 poslovnih lidera iz SAD-a i Europe.

Istraživanje pokazuje da 76 posto lidera tvrtki s velikim rastom kaže da bi željeli usavršiti svoje liderske vještine u skladu sa sve većom zastupljenošću umjetne inteligencije u poslovanju, 93,5 posto tvrtki s velikim rastom namjerava uložiti u AI u iduće 3 godine.

U praksi, situacija je nešto drugačija jer je istraživanje pokazalo da manje od dvije od deset tvrtki s visokim rastom zaista integrira AI u svoje poslovanje. Vodeći ljudi nisu dovoljno educirani o svim mogućnostima umjetne inteligencije pa zato ne znaju gdje i kako započeti uvoditi AI u svojoj tvrtci, koje promjene u poslovnoj kulturi zahtijeva te kako izgraditi AI poslovanje na odgovoran način. Upravo zbog tog ograničenog razumijevanja mogućnosti primjene umjetne inteligencije velik dio tvrtki primjenjuje AI samo na pojedinim projektima jer propušta detektirati sve prilike u kojima AI može pomoći.

Zato je škola osmišljena da pomogne poslovnim liderima da nauče kako im AI može pomoći da kreiraju poslovnu vrijednost, smanje troškove poslovnih operacija i unaprijede kvalitetu usluga, bez obzira u kojoj industriji posluju. Serija master class predavanja razvijena je u partnerstvu s INSEAD-om, jednom od vodećih svjetskih poslovnih škola te pruža praktična znanja i vještine za razvoj AI strategije i implementaciju umjetne inteligencije u poslovanje tvrtke.