Prebacivanje novca nastavlja rast u digitalnom svijetu

Prebacivanje novca nastavlja rast u digitalnom svijetu

Foto: Fotolia

Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će ukupni obujam međunarodnih digitalnih doznaka premašiti 2 milijarde na globalnoj razini 2027., s nešto više od 1,1 milijarde 2022. Predviđa da će taj rast biti ubrzan sve većom brzinom i niskom cijenom digitalnih doznaka naspram tradicionalnih usluga temeljenih na agentima. Izvješće je otkrilo da se troškovi brzo smanjuju zbog vrlo konkurentnog okruženja; otežavajući diferencijaciju prodavačima u prostoru.

Istraživanje je identificiralo vodeće svjetske pružatelje digitalnih doznaka ocjenjujući njihove ponude i ključne čimbenike koji su doveli do njihovog uspjeha. Top 5 dobavljača je poredano na sljedeći način:

Western Union, Wise, Ria, MoneyGram, InstaReM.

„Juniper Research je Western Union rangirao kao vodećeg na globalnom tržištu digitalnih doznaka, na temelju njegove vrlo uspješne tranzicije u digitalnu arenu, uz zadržavanje jakih partnerstava. Dobavljači koji se žele natjecati moraju nastaviti s izgradnjom svojih partnerskih mreža s lokalnim financijskim institucijama i mrežama kako bi povećali podržane valute, kao i vrlo blisko izazivanje cijena“, tvrdi koautorica istraživanja Damla Sat.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da će mobilne doznake činiti više od

73 posto svih digitalnih doznaka na globalnoj razini do 2027. godine; u odnosu na 67 posto u 2022. Istraživanje je identificiralo mobilne doznake kao ključne za budući rast, pri čemu su financiranje putem digitalnih novčanika i integracija unutar superaplikacija postale ključne razlike.

Istraživanje preporučuje da se pružatelji usluga prekograničnih doznaka usredotoče na ponudu uvjerljivog korisničkog iskustva, pružanjem jednostavnog praćenja plaćanja i praktičnih opcija financiranja; s obzirom na povećanu komoditizaciju usluga. Istraživanje je identificiralo partnerstva sa superaplikacijama, gdje je više usluga, uključujući plaćanja i e-trgovinu, dostupno u jednoj aplikaciji, kao najjasniji način za osiguranje uspjeha na tržištima gdje dominiraju superaplikacije.

Još iz kategorije

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

Teslin Model Y dobio najveće ocjene u europskom sigurnosnom testu

28.11.2022.

Europski program testiranja sigurnosnih karakteristika novih automobila (Euro NCAP) dodijelio je sjajne ocjene Tesla Model Y iz ove godine te ga prema njima postavio na sami tron najsigurnijih automobila ikad proizvedenih. Što je velika vijest za kompaniju jer se radi o vozilu s kritiziranim autopilotom.

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

Stiže 6 milijuna eura iz Norveškog financijskog mehanizma za investicije u zelene tehnologije i plavi rast

28.11.2022.

Innovation Norway objavio je Treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma. Cilj je Programa, koji stavlja fokus na inovacije zelene industrije i plavi rast povećanje konkurentnosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

Advanced Technology Days konferencija okupit će 500 IT stručnjaka iz Hrvatske i regije

28.11.2022.

Advanced Technology Days konferencija 17. put okupit će hrvatsku IT zajednicu 29. i 30. studenog 2022. u Cinestar Arena Centru u Zagrebu. Sudionici će moći birati između 66 predavanja u 5 paralelnih tematskih blokova te upoznati inovacije i novosti iz svijeta tehnologije. Domaći IT stručnjaci prepoznali su kvalitetu sadržaja koji temama pristupa iz inženjerskog kuta pa je konferencija rasprodana tjedan dana uoči početka.