Power BI Zoom Factor donosi edukaciju o BI-u i novoj generaciji prodajnih izvještaja

Power BI Zoom Factor donosi edukaciju o BI-u i novoj generaciji prodajnih izvještaja
DepositPhotos

Digitalni tečaj Power BI Zoom Factor održat će se od 19. svibnja do 5. lipnja i okupiti podatkovne i poslovne stručnjake iz 24 države, koji će se educirati o BI-u, pogledati demonstracije najboljih praksi podatkovne analize i vizualizacije podataka te razmijeniti uspješne poslovne priče. Nakon edukacije, sudionici se mogu uključiti u natječaj u pripremi poslovnog izvještaja, tijekom kojeg će primijeniti novostečeno znanje da izrade interaktivne prodajne izvještaje sljedeće generacije.

Tisuće tvrtki planiraju početi koristiti Business Intelligence (BI). Ulaganja u BI tehnologije se neprestano povećavaju s ciljem stvaranja kulture pametnog odlučivanja temeljenog na podacima.  Power BI Zoom Factor okupit će poslovnu zajednicu i kreatore BI izvještaja iz više od 20 država i osigurati im platformu za učenje i prijenos znanja. Tvrtke mogu napraviti praktične BI planove da bi podaci bili jednostavni, pristupačni, mobilni i interaktivni za svakog zaposlenika.

Tijekom dva tjedna direktori, menadžeri, predsjednici uprava, podatkovni stručnjaci, BI stručnjaci i zaposlenici zaduženi za izradu poslovnih izvještaja pohađat će webinare na kojima će naučiti više o prednostima i implementaciji BI-a, najnovijim alatima i tehnologijama i trendovima. Čut će i neke uspješne primjere te iskustva tvrtki koje koriste BI izvještaje.

„Ovaj tečaj skrenut će pažnju na važnost podataka u donošenju poslovnih odluka. Brojne tvrtke još uvijek podcjenjuju potrebu za BI-em - što prije počnu oblikovati svoju kulturu u pogledu postupanja s podacima, tim prije će moći identificirati faktore koji utječu na njihov rast i donositi odluke na temelju podataka. Tijekom tečaja poseban naglasak će biti na prodajnim izvještajima nove generacije jer je prodaja glavni fokus većine tvrtki u svim industrijama,“ komentirao je Janis Volbergs, glavni izvršni direktor društva ZoomCharts.

„Podaci su temelj svake dobre odluke. U svijetu modernog menadžmenta, važno je da su podaci dostupni u stvarnom vremenu, da ih je jednostavno analizirati te vizualno razumjeti i pregledati. S razlogom sve više govorimo o razvoju temeljenom na podacima, i to na razini tvrtki, organizacija, pa i cijele države. Zato smo u Latviji zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom ZoomCharts, stvorili jedinstven online program za učenje o podatkovnim tehnologijama. Pozivam sudionike iz Latvije i još 23 države da sudjeluju na tečaju Power BI Zoom Factor, čime se također povećava međunarodni ugled IT industrije u našoj državi“, istaknula je Renate Strazdina, direktorica Microsofta Baltik.

Zaposlenici koji rade Power Bi izvještaje moći će sudjelovati na posebnim treninzima i u natječaju u izradi prodajnog izvještaja, čiji je nagradni fond veći od 10 000 eura. Tijekom treninga unaprijedit će svoje Power Bi vještine, istražiti probleme na području prodajnog izvještavanja, naučiti više o vizualizaciji interaktivnih podataka i najboljim praksama u pogledu dizajna izvještaja i korisničkog iskustva. Novostečeno znanje primijenit će u izradi prodajnog izvještaja nove generacije. Najbolje izvještaje i pobjednike natjecanja odabrat će poslovna zajednica koja će sudjelovati na tečaju. Kriteriji ocjenjivanja uključivat će: prilagođenost korisnicima, jednostavnost korištenja i mogućnost da se izvještajem obuhvati određeni poslovni problem.