Power BI Zoom Factor donosi edukaciju o BI-u i novoj generaciji prodajnih izvještaja

Power BI Zoom Factor donosi edukaciju o BI-u i novoj generaciji prodajnih izvještaja

Foto: DepositPhotos

Digitalni tečaj Power BI Zoom Factor održat će se od 19. svibnja do 5. lipnja i okupiti podatkovne i poslovne stručnjake iz 24 države, koji će se educirati o BI-u, pogledati demonstracije najboljih praksi podatkovne analize i vizualizacije podataka te razmijeniti uspješne poslovne priče. Nakon edukacije, sudionici se mogu uključiti u natječaj u pripremi poslovnog izvještaja, tijekom kojeg će primijeniti novostečeno znanje da izrade interaktivne prodajne izvještaje sljedeće generacije.

Tisuće tvrtki planiraju početi koristiti Business Intelligence (BI). Ulaganja u BI tehnologije se neprestano povećavaju s ciljem stvaranja kulture pametnog odlučivanja temeljenog na podacima.  Power BI Zoom Factor okupit će poslovnu zajednicu i kreatore BI izvještaja iz više od 20 država i osigurati im platformu za učenje i prijenos znanja. Tvrtke mogu napraviti praktične BI planove da bi podaci bili jednostavni, pristupačni, mobilni i interaktivni za svakog zaposlenika.

Tijekom dva tjedna direktori, menadžeri, predsjednici uprava, podatkovni stručnjaci, BI stručnjaci i zaposlenici zaduženi za izradu poslovnih izvještaja pohađat će webinare na kojima će naučiti više o prednostima i implementaciji BI-a, najnovijim alatima i tehnologijama i trendovima. Čut će i neke uspješne primjere te iskustva tvrtki koje koriste BI izvještaje.

„Ovaj tečaj skrenut će pažnju na važnost podataka u donošenju poslovnih odluka. Brojne tvrtke još uvijek podcjenjuju potrebu za BI-em – što prije počnu oblikovati svoju kulturu u pogledu postupanja s podacima, tim prije će moći identificirati faktore koji utječu na njihov rast i donositi odluke na temelju podataka. Tijekom tečaja poseban naglasak će biti na prodajnim izvještajima nove generacije jer je prodaja glavni fokus većine tvrtki u svim industrijama,“ komentirao je Janis Volbergs, glavni izvršni direktor društva ZoomCharts.

„Podaci su temelj svake dobre odluke. U svijetu modernog menadžmenta, važno je da su podaci dostupni u stvarnom vremenu, da ih je jednostavno analizirati te vizualno razumjeti i pregledati. S razlogom sve više govorimo o razvoju temeljenom na podacima, i to na razini tvrtki, organizacija, pa i cijele države. Zato smo u Latviji zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom ZoomCharts, stvorili jedinstven online program za učenje o podatkovnim tehnologijama. Pozivam sudionike iz Latvije i još 23 države da sudjeluju na tečaju Power BI Zoom Factor, čime se također povećava međunarodni ugled IT industrije u našoj državi”, istaknula je Renate Strazdina, direktorica Microsofta Baltik.

Zaposlenici koji rade Power Bi izvještaje moći će sudjelovati na posebnim treninzima i u natječaju u izradi prodajnog izvještaja, čiji je nagradni fond veći od 10 000 eura. Tijekom treninga unaprijedit će svoje Power Bi vještine, istražiti probleme na području prodajnog izvještavanja, naučiti više o vizualizaciji interaktivnih podataka i najboljim praksama u pogledu dizajna izvještaja i korisničkog iskustva. Novostečeno znanje primijenit će u izradi prodajnog izvještaja nove generacije. Najbolje izvještaje i pobjednike natjecanja odabrat će poslovna zajednica koja će sudjelovati na tečaju. Kriteriji ocjenjivanja uključivat će: prilagođenost korisnicima, jednostavnost korištenja i mogućnost da se izvještajem obuhvati određeni poslovni problem.

Još iz kategorije

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih igara za konzole tijekom travnja

02.06.2020. komentiraj

Superdata je objavio listu najprofitabilnijih igara za konzole tijekom travnja ove godine. Animal Crossing: New Horizons je zadržao prvo mjesto na ovoj listi, dok su se iza njega redom nalazili Final Fantasy 7 Remake, FIFA 20, Grand Theft Auto V, NBA 2K20, Doom Eternal, Fortnite, Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered, Call of Duty: Modern Warfare i Resident Evil 3.

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.