Potrošač stvara marketing koji može biti i pozitivan i negativan

Potrošač stvara marketing koji može biti i pozitivan i negativan
WMF

Prvi dan Weekend Media Festivala zanimljivim je predavanjem na temu utjecaja društvenih mreža na marketinške procese uspješno otvorio Nicolas Kfuri, profesor COTRUGLI poslovne škole iz Njemačke.

Društveni mediji nepovratno su promijenili marketing tako da se stari model brand menadžmenta transformirao u novi model brand mentoriranja. Danas svaki potrošač može stvarati marketing, ali on može biti i pozitivan i negativan, jer se ne može posve kontrolirati, rekao je Nicolas Kfuri prvi predavač na 6. Weekend Media Festivalu.

Svi se još učimo marketingu u društvenim medijima i nitko zapravo nije stručnjak, priznao je Kfuri, dodajući da ipak i dalje vrijede osnovna načela tradicionalnog marketinga. To prije svega znači da su pokretači kupnje i dalje želja za posjedovanjem, uspostavljanjem veze, stjecanjem znanja i zaštitom. Ključno je pitanje kako što prije doći od maštarije do akcije, a društveni mediji, ističe Kfuri, ubrzavaju taj put tako što pružaju puno obimniju analitiku potrošača, jer sve što se radi na internetu ostavlja trag.

Nakon prvog predavanja koje je zainteresiralo brojnu publiku, posjetitelje su tijekom večeri zabavljali Martin Milinković, Tomo IDM, Filip Jelaš, Ozren Kanceljak, Ela Radić i Tomo Ricov u sklopu Weekend Family Renuion Partyja u Pepermint klubu.