Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za uspostavu Centra dijeljenih usluga

Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za uspostavu Centra dijeljenih usluga
DepositPhotos

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu Centra dijeljenih usluga vrijedan je 360 milijuna kuna, a njime se objedinjuje informacijska infrastruktura države i poboljšava usluga države prema građanima i poduzetnicima na svim razinama.

Ugovor su potpisali ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU- SAFU Tomislav Petric.

Premijer Andrej  Plenković kazao je da se radi o strateškom, najvećem državnom projektu za jačanje informacijsko-komunikacijske infrastrukture, čestitavši ministrici Žalac, ministru Kuščeviću, ravnatelju Petricu i državnom tajniku Bernardu Gršiću te svima ostalima na angažmanu.

„Pojednostavljeno govoreći, mi ćemo ovim projektom napraviti državni oblak. Taj državni oblak ima pet temeljnih ciljeva. Prvi je da se standardiziraju digitalne usluge, drugi je bolja povezanost baze podataka u svim tijelima državne uprave, treći je da cijeli sustav informacijsko-komunikacijske infrastrukture bude povoljniji, odnosno jeftiniji, četvrti je da su svi podaci koji su pohranjeni sigurniji i peti je da se njime centralizirano upravlja“, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.