Poticaj prodaji električnih automobila

Poticaj prodaji električnih automobila
BMW

Njemački proizvođač BMW najavio je kako razmatra mogućnost da zasad na američkom tržištu prodaje svoje električne automobile iz i3 serije po istoj cijeni kao i one modele koji kao gorivo koriste benzin ili dizel. Odluka BMW-a vrlo je razumljiva jer električni automobili u SAD-u predstavljaju veliki hit, pogotovo jer su modeli Tesla prodani u tisućama primjeraka posljednjih mjeseci.

Prema procjenama analitičara BMW snažno ulaže u razvoj električnih ili hibridnih vozila, a prema procjenama konzultantske tvrtke Frost & Sullivan dosad su u razvoj i3 modela, te hibridnog i( modela uložili više od 3 milijarde dolara.

U BMW-u očekuju da će ovakva politika prodaje njihov električnog modela i3 osigurati nekoliko tisuća prodanih modela, a dolazak modela na tržište odnosno autosalone očekuje se početkom svibnja ove godine. problem s kojim će se suočiti BMW sa svojim i3 modelom je malo doseg od svega 130 kilometara, no zahvaljujući dodatnom motoru na unutrašnje sagorijevanje moguće je taj doseg produžiti.

Cijena i3 električnog automobila bit će isto kao i tipičnog modela BMW-a iz 3 serije, no pritom ne treba zaboraviti kako u SAD-u na takve modele dolazi i poseban popust u obliku odbitka od poreza.