Postoji li previše oglašavanja?

Postoji li previše oglašavanja?

Pitanje iz naslova jedna je od tema na koju će odgovor dobiti sudionici ovogodišnjeg izdanja konferencije New Europe Market. Taj će se događaj održati od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, a u svom će šestom izdanju ponovno privući velik broj stručnjaka iz medijske industrije.

Filozofija oglašavanja trebala bi angažirati kupca, ne samo da kupi proizvod nego da u kupcu izazove i emotivnu reakciju. Tradicionalno oglašavanje još je aktualno, posebice na našim prostorima, no potreba za sadržajem koji nije grubo fokusiran na prodaju sve je veća. Na pitanje je li native oglašavanje bolje i profitabilnije od klasičnog, kao i sva vezana potpitanja, odgovore će ponuditi sudionici panela pod nazivom "Oglašavanje – kada je previše".

Raspravu će moderirati urednica Television Business International Kaltrina Bylykbashi, a o temi će raspravljati Alida Žorž Miketek, direktorica AGB Nielsen Audience Measurement Hrvatska, Dirk Gerkens, glavni direktor TV2 Media Group i Srđan Šaper, osnivač I&F McCann Grupe. Personalizacija oglasa, kraće trajanje reklama i slanje izravnije poruke neke su od tema i trendova o kojima će raspravljati spomenuti govornici.

Jedan od istaknutih predavača bit će direktor za istraživanja tvrtke Ampere Analysis Gy Bisson kojemu je specijalnost globalna TV industrija. On će, između ostalog, ponajviše govoriti o streaming video uslugama koje su najveća prijetnja klasičnim televizijskim kućama. U svom će izlaganju iznijeti primjere i ideje uz pomoć kojih će komercijalni proizvođači sadržaja ponovno privući publiku.

Polovina lipnja u Dubrovniku mamac je koji će zasigurno privući brojne ugledne posjetitelje, a s tim se složio i Bisson. On od ovogodišnjeg NEM-a očekuje kvalitetne sadržaje i razmjenu iskustava: "NEM je postao ključni događaj za operatere u regiji, a to nam potvrđuju i naši klijenti, nudeći nevjerojatne mogućnosti za umrežavanje zbližavajući vlasnike sadržaja i infrastrukturne igrače. I sve se to događa u okolini koja jednostavno oduzima dah", zaključio je Bisson.Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na službenoj stranici događaja gdje također mogu obaviti registraciju za sudjelovanje.

Još iz kategorije

Izazovi digitalnog doba predstavljeni na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Izazovi digitalnog doba predstavljeni na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

20.10.2018. komentiraj

Digitalizacija više nije jedna od tema o kojima će se govoriti u budućnosti, već dio naše svakodnevice i modernog doba u kojem živimo. O izazovima i prilikama koje nam digitalno doba nudi, govori se ovih dana u Rapcu na 22. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje već tradicionalno svake godine organizira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

JoomBoos priprema bogat program na najvećem YouTube spektaklu

JoomBoos priprema bogat program na najvećem YouTube spektaklu

20.10.2018. komentiraj

Totalni JoomBoos, najveći YouTube spektakl u regiji, na programu je u nedjelju 21. listopada, a objavljen je i cjelovit program. Na događaju kojim se obilježava treća godišnjica rada JoomBoosa sudjelovat će više od 60 najpopularnijih regionalnih i domaćih youtubera, a osim njih stiže i najslavniji britanski youtuber KSI.

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

20.10.2018. komentiraj

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.