Portal Tonija Miluna ovih dana ostvaruje značajan rast

Portal Tonija Miluna ovih dana ostvaruje značajan rast

Besplatni sadržaji za online učenje matematike na portalu ToniMilun.hr u ovim su danima, kada većina učenika prati školsko gradovi od kuće traženiji i posjećeniji no ikad. Tijekom proteklih tjedana, portal ToniMilun.hr, koji djeluje u sklopu Algebra grupe, dnevno posjećuje i koristi gotovo devet puta više aktivnih korisnika nego što je iznosio prosjek za prošli mjesec.

Ovakav snažan porast broja korisnika koji se dnevno oslanjaju na matematičke lekcije Tonija Miluna i suradnika pokazuje važnost ovakvih sadržaja u provođenju nastave i savladavanju nastavnih sadržaja, bez obzira na to koriste li učenici materijale za savladavanje novih nastavnih cjelina ili ponavljanje i dopunu gradiva. Broj novih korisnika koji su se registrirali na portalu tijekom ožujka porastao je za više od četiri puta na dnevnoj razini u odnosu na prosjeke iz veljače.

Portal nakon registracije automatski prikazuje učenicima sadržaje iz matematike koji se upravo tada obrađuju po nastavnom programu, a najaktivniji korisnici su trenutno učenici prvih i drugih razreda srednje škole koji trebaju pomoć iz linearnih jednadžbi te logaritamskih i eksponencijalnih funkcija. U zadnje vrijeme pojačavaju se aktivnosti učenika trećih razreda srednje škole te maturanata što je i očekivano, s obzirom da se bliži i državna matura. Maturante pak sve više zanimaju derivacije funkcija, ekstremi i limesi.

Svi materijali su potpuno besplatno dostupni i nastavnicima koji provode online nastavu u redovnom obrazovanju te se dogovorom s Ministarstvom znanosti i obrazovanja potiče da koriste matematičke video materijale kao nadopunu svojim predavanjima.

Toni je ovih dana objavio i niz video sadržaja koji objašnjavaju matematičke aspekte širenja  pandemije koronavirusa, gdje se mladima objašnjava opasnost širenja kroz funkciju eksponencijalnog rasta. Ovog časa to su i najgledaniji video materijali koje je u samo pet dana pregledalo više od 50.000 pojedinaca.

Portal Tonija Miluna ujedno najavljuje početak nove sezone Toni Milun Lige, kviz natjecanja koje je Toni osmislio u suradnji s poznatim kviz autorom Joškom Lokasom i partnerima Podravkom, Algebrom i digitalnom agencijom Euroart93. Nova sezona Toni Milun Lige počinje ovaj četvrtak, 26. ožujka, u 12h, a sve upute vezane uz način sudjelovanja, registracije i pravila kviza nalaze se na https://www.tonimilun.hr/. U sklopu Toni Milun Lige, mladi natjecatelji imaju priliku pokazati stečeno znanje i dokazati svoje vještine razmišljanja i primjene znanja kroz online testove u nizu kola. Najbolje natjecatelje pritom očekuju i vrijedne nagrade.