Porsche preuzima većinski udio u Greyp Bikesu

Porsche preuzima većinski udio u Greyp Bikesu

Greyp Bikes želi najaviti povećanje vlasničkog udjela Porschea u Greypu. Od 2018. godine Porsche drži oko deset posto vlasničkog udjela u Greypu putem tvrtke Porsche Ventures. Udio je stečen istodobno s tadašnjim ulaganjem u Rimac Automobile.

Porsche je odlučio otkupiti većinski udio u Greyp Bikes d.o.o. Povećanje udjela u Greypu odvija se zbog Porscheovog interesa za širenje djelatnosti u području električnih bicikala. Porsche je prepoznao potencijal Greypa, te odlučio dodatno ojačati svoju poziciju u vlasničkoj strukturi. Osim Porschea kao novog većinskog dioničara, Mate Rimac i naši ostali osnivači zadržat će svoje udjele u tvrtki. Prema Dioničarskom Ugovoru Greyp Bikesa, ova transakcija bi trebala biti dovršena do 18. prosinca 2021.

Porscheova investicija potvrda je Greypove vizije mikromobilnosti, koja redefinira korisničko iskustvo vožnje električnog bicikla kroz software i IoT. Dvije kompanije imaju za cilj značajno povećati Greypove operacije, pogotovo u R&D segmentu te svojim proizvodima i uslugama učiniti mobilnost zabavnijom, praktičnijom i sigurnijom za sve svoje korisnike.

Mikromobilnost će imati veliku ulogu u transportu budućnosti, a Greyp, unutar Porsche obitelji, će biti jedan od glavnih protagonista ove elektrificirajuće i uzbudljive priče, pojašnjavaju iz kompanije.

Napominjemo da je cjelokupni proces još uvijek podložan odobrenju regulatornih tijela te još nije pravno finaliziran, stoga vas molimo za razumijevanje što trenutno ne možemo podijeliti više informacija, poručuju iz Greyp Bikesa.

Prema poslovnim rezultatima za 2020. godinu Greyp Bikes je povećao svoje prihode više od 2 puta s 7,5 milijuna kuna iz 2019. godine na prošlogodišnjih 18,05 milijuna kuna. Pritom je neto dobit ostala na istim negativnim razinama kao i godinu dana ranije tako da je poslovna 2020. godina završena s gotovo 15 milijuna kuna minusa. Tvrtka je povećala broj zaposlenih tako da je na kraju prošle godine imama 67 zaposlenih. Kada se pogledaju prihodi od 18 milijuna kuna čak 11 milijuna kuna čini izvoz.

Još iz kategorije

Ciljanim oglasima Google Adsa prevaranti se domogli preko 500 tisuća dolara u kriptovalutama

Ciljanim oglasima Google Adsa prevaranti se domogli preko 500 tisuća dolara u kriptovalutama

08.12.2021.

Kibernetički kriminalci uspjeli su kreirati novi tip phishing napada, koji je koristi e-mail poruke, ali svejedno je toliko unosan da je u prvom valu donio 500.000 američkih dolara u vrijednosti kriptovaluta.

Prosječna kupovna moć po stanovniku u Europi u 2021. iznosi 15 tisuća eura

Prosječna kupovna moć po stanovniku u Europi u 2021. iznosi 15 tisuća eura

07.12.2021.

Prosječna kupovna moć po stanovniku u Europi za ovu godinu iznosi 15.055 eura, navodi GfK u najnovijem istraživanju temeljenom na 42 zemlje Starog kontinenta.

Znanstvenici pokušavaju naučiti robote društvenim vještinama

Znanstvenici pokušavaju naučiti robote društvenim vještinama

06.12.2021.

Roboti koje možemo gledati u filmovima poznati su po tome da pomažu ljudima, odnosno, da imaju ljudske sposobnosti u motoričkom i mentalnom smislu, što ih nekako ozbiljnijima u smislu na koji ih doživljavamo. U stvarnosti, to nije slučaj...