Porsche povećava udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Porsche povećava udio u Rimac Automobilima na 15,5 posto

Proizvođač super sportskih električnih automobila i tehnoloških rješenja, Rimac Automobili, osigurali su povećanje ulaganja iz Porschea, čime je svoj udio u kompaniji Porsche povećao na 15,5 posto. U lipnju 2018. njemački proizvođač sportskih automobila kupio je 10 posto udjela u Rimac Automobilima. Povećanje udjela Porschea sada jača već uspostavljeno partnerstvo. Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. "Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji“, pojašnjava Meschke.

„Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos“, rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

“Tek smo na početku našeg partnerstva - a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju "win-win" za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela“, pojašnjava Rimac.