Pojavljuje se sve veća potražnja za skenerima otiska prstiju

Pojavljuje se sve veća potražnja za skenerima otiska prstiju

Foto: Fotolia

Biti će vrlo uzbudljivo i iznenađujuće vidjeti što će nam sve Samsung predstaviti sa svojim najnovijim Galaxy S5 telefonom. Do sada smo imali prilike čuti nebrojne glasine, od kojih su neke i kontradiktorne. Od toga s kojim će procesorom novi S5 dolaziti, kakvog će dizajna biti i od kojih će materijala biti napravljen, koja će poboljšanja dobiti kamera, kakve vrste i rezolucije će biti zaslon, a predmet mnogih rasprava je i skener šarenice ili otiska prstiju.

Neimenovani izvor navodi da će Samsung doista integrirati skener otiska prstiju na svoje smartphone uređaje u 2014. godini, međutim izvor ne navodi hoće li se skener premijerno pojaviti na Galaxy S5 telefonu. Postoji velika potražnja za takvim skenerima, a samo nekoliko tvrtki razvija i proizvodi dovoljno kvalitetna i pouzdane senzore kakve traži Samsung.

Apple je započeo ovu opsesiju kada je integrirao skener u svoje nove iPhone 5S telefone, a skenere je za njih proizvodio AuthenTec, tvrtka koju ja Apple kupio samo za tu svrhu. HTC je također započeo s integracijom skenera sa svojim HTC One Max telefonom, a za njih je skenere proizvodila tvrtka Validity Sensors, koju je u međuvremenu kupila tvrtka Synaptics.

Samsung navodno planira nabavljati senzore od tvrtke Validity Sensors, dok LG planira nabavljati senzore od švedske tvrtke FingerPrint Cards. Kineske kompanije također su u potrazi za dobavljačima senzora za svoje nadolazeće high-end telefone, ali im problem predstavlja ograničen izbor, a potražnja je visoka, te se predviđa da će 30 posto kineskih high-end telefona u 2014. dolaziti sa skenerom otiska prstiju.

Sasvim je jasno da Samsung želi koristiti neku vrstu tehnologije za skeniranje oka. Samsung već ima tehnologiju kojom se može pratiti kretanje oka i mnoge druge tehnologije koje se već koriste na njihovim pametnim telefonima, no izgleda da tehnologija skeniranja šarenice još nije dovoljno dokazana, te se postavlja pitanje da li je isplativo godinu ili dvije koristiti skener otiska prstiju, a zatim ga zamijeniti skenerom šarenice.

Još iz kategorije

Učenici postaju učitelji

Učenici postaju učitelji

02.06.2020. komentiraj

Naravno, nijedan uvid u Span Academy ne bi bio potpun bez dojmova naših bivših polaznika, koji su sada već neko vrijeme Spanovi zaposlenici. U njihovom slučaju, izvukli su najviše iz svoje edukacije i iskoristili priliku da svoje IT karijere započnu na najbolji mogući način.

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.