Podizanje ljestvice u industriji koja se neprestano mijenja

Podizanje ljestvice u industriji koja se neprestano mijenja

Drugi dan NEM Dubrovnika 2022, koji se održava u Hotelu Dubrovnik Palace, otkrio je publici što sve stoji iza uspješne godine na televizijskom i streaming tržištu. Od tehnologije koja se neprestano mijenja preko različitih poslovnih praksi, strategija i zakonskih regulativa - govornici su istaknuli su najvažnije aspekte industrije kako bi odgovorili na goruće pitanje u TV industriji: kako pomaknuti ljestvicu na globalnoj razini, a ostati vodeći igrač lokalno?

Kao idealni govornici na tu temu istaknuli su se upravo panelisti dugoiščekivanog panela View from the Top in TV Industry koji je moderirala Kasia Madera (BBC World News Presenter). Panel je okupio vrh svjetske, odnosno europske televizijske industrije: na njemu su sudjelovali Hans Troelstra (CEO, M7 Group), Christoph Limmer (Executive Vice President, Video Services and Regional Vice President Eastern and Central Europe, Eutelsat) i Tonko Weissmann (Executive Vice President, RTL Croatia). Ključni lideri podijelili su svoja iskustva, specifične situacije i odluke koje su ih definirale tijekom godina rada u turbulentnoj televizijskoj, odnosno medijskoj industriji. Na panelu se također govorilo o  službenoj akviziciji RTL-a Hrvatska koja je nedavno najavljena.

„U ovoj se industriji neprestano morate prilagođavati, ali suština ostaje ista, a to je stvaranje sadržaja. Smatram da će CME biti pun pogodak jer možemo zajedno nastaviti tu misiju. Televizija nije mrtva, štoviše, življa je no ikad, publika i dalje želi gledati kvalitetan sadržaj, ali sve više se fokusira na digitalan način konzumacije i u tom pogledu počinjemo jedno novo poglavlje“, objasnio je Weissmann.