Počinju pretprijave za STEM Games

Počinju pretprijave za STEM Games
Shutterstock

Otvorene su pretprijave STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene - svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a.  Svaka Arena imat će podtemu povezanu s generalnom temom.

Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah).

Za opuštanje od natjecateljskog dijela studente očekuje zabavni program, a kako bi se upoznali što bolje sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice, unutar edukativnog dijela programa predviđena su predavanja, radionice i demonstracije projekata.

Prijaviti se možete do 25. ožujka 2018. na službenoj web stranici