Početnici vole Windows Phone

Početnici vole Windows Phone

Kantar WorldPanel Comtech objavio je nove prodajne rezultate na tržištu pametnih telefona. Android vodi s ukupno 70 posto udjela u prodaji svih pametnih telefona na tržištu, a zanimljiva vijest je da rast prodaje Windows Phone polagano ide prema gore. Izgleda da je stagnacija završena i očito je da u narednim mjesecima možemo očekivati rast prodaje Windows Phone uređaja.

No, ono što je zanimljivo da čak 42 posto prodaje Windows Phone dolazi od korisnika koji su početnici pri korištenju pametnih telefona. Apple drži visoki udio u SAD-u koji iznosi 43 posto dok u Španjolskoj iznosi za njih mizernih 6 posto.

"Android i Apple se lavovski bore da budu broj jedan na tržištu pametnih telefona, no isto tako lako je zaboraviti da postoji i treći operativni sustav koji polako postaje  pravi protivnik. Veliki igrači ne smiju se opustiti ni u jednom trenutku.", izjavio je Dominic Sunnebo, analitičar Kantara.

Crna točka je i dalje BlackBerry koji propada i prihodi u prodaji u SAD-u iznose svega 1.2 posto. Ovakav pad prodaje nije slučajan jer su poznati problemi koje ima BlackBerry i teško je očekivati neki rast. Pitanje je hoćemo li sljedeći put uopće imati uvršten BlackBerry u statističke podatke jer kako stvari sada stoje crno im se piše.