Počela prodaja Samsung Galaxy S4

Počela prodaja Samsung Galaxy S4

U hrvatske dućane, prije svega one telekom operatera HT-a, Vipneta i Tele 2 stigao je novi Samsung Galaxy S4, nedavno najavljeni najnoviji pametni telefon koji donosi unaprijeđeni hardver s jačim procesorom i kamerom, ali i softver na zadovoljstvo korisnika.

Malo smo obišli zagrebačke dućane i saznali kako su prvi primjerci već našli svoj novi dom, a Tele 2 je korisnicima na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu priredio ispred svog prodajnog centra pravi showu zahvaljujući nastupu Colonie.

Međutim, za Samsung i telekom operatere mnogo je važniji podatak da se na tržištu trenutno nalazi tek 25 posto pametnih telefona, da se kod nas kupuju često i bez razloga najskuplji pametni telefoni samo kako bi se ostvario prestiž iako realno mnogi ne koriste niti jedan mali dio mogućnosti koje ovi pametni telefoni donose.

Podsjetimo, za one tehnikoljupce Samsung Galaxy S4 za srce ima Exynos 5 Octa čipset, te procesor s četiri Cortex-A15 jezgre na taktu od 1,6 GHz, te četiri Cortex-A7 jezgre na taktu od 1,2 GHz i PowerVR SGX 544MP3 grafičkom procesoru. Uređaj ima 2 GB radne memorije, a za pohranu podatak imat će 16, 32 ili 64 GB. Baterija Samsung Galaxy S4 je 2600 mAh.

Uz to, opremljen stražnjom kamerom s 13 megapiksela, Galaxy S4 omogućuje korisnicima fotografiranje na više različitih i uzbudljivih načina. ‘Dual Shot’ omogućuje korisnicima istodobno fotografiranje prednjom i stražnjom kamerom uređaja. Korisnici mogu odabrati razne efekte okvira koji prirodno spajaju dvije fotografije u jednu kao i izvrsne načine snimanja.