PMI Forum okuplja regionalne projektne menadžere i predstavlja alate za upravljanje projektima

PMI Forum okuplja regionalne projektne menadžere i predstavlja alate za upravljanje projektima

Foto: PMI

U zagrebačkom Plaza Event Centru će se od 13. do 15. studenog na PMI Forumu „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“ okupiti projektni menadžeri iz cijele regije. Oko 400 sudionika imat će priliku usavršiti svoje znanje na radionicama, saznati više o novim trendovima u svijetu projektnog menadžmenta te upoznati kolege iz struke i s njima izmjeniti iskustva o izazovima s kojima se susreću u poslovanju.

Na trodnevnom izdanju 11. Foruma, kroz radionice i izlaganja, svoje iskustvo i znanje će sa sudionicima podijeliti više od 20 predavača. Prvi dan donijet će dvije cjelodnevne radionice, Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata (voditeljica: Tatjana Kotarski) i Agilnu procjenu i planiranje koju će voditi Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak. Drugi konferencijski dan donijet će niz predavanja i panela uz sudjelovanje stranih i domaćih stručnjaka, među kojima su Vedrana Jelušić Kašić (EBRD), Agnieszka Gasperini (Region PMI Mentor), Catalin-Teodor Dogaru (TSP smartprojects.ro) i Mitja Kumar (Deloitte). PMI Croatia će predstaviti trendove upravljanja projekata na hrvatskom tržištu rada te dodijeliti Nagradu za projekt godine. Prvi puta u sklopu PMI Foruma sudionici će moći upoznati alate za učinkovito upravljanje i praćenje realizacije projekata, koji će biti predstavljeni na četiri paralelna predavanja. Posljednjeg dana Foruma održat će se još dvije cjelodnevne radionice, Kako razviti vještine utjecaja za uspjeh projekta pod vodstvom španjolskog stručnjaka Alfonsa Bucera i SDI: Zašto radimo to što radimo? koju će voditi Tihana Dragičević.

Tijekom konferencijskog dana, u utorak, 14. studenoga, četiri izvrsna tima koji imaju bogato praktično iskustvo u primjeni i odlične rezultate prezentirat će alate za upravljanje projektima, portfeljem i programom. Alati su provjerena poslovna rješenja za upravljanje projektima koji podržavaju sve elemente upravljanja: od planiranja, realizacije i monitoringa do analize, prioritizacije i upravljanja promjenama. Predstavljanje svih alata bit će popraćeno i konkretnim primjerima uspješne implementacije.

Antonio Prišćan i Igor Gregurec iz tvrtke Altima predstavit će Planview, a navode da je riječ o najmoćnijem svjetskom rješenju za upravljanje resursima i projektima. Na predavanju u dvorani Lopud sudionici će saznati kako upravljanjem radom i resursima ostvarivati korporativnu strategiju, a čut će i iskustva zadovoljnih korisnika koji su u praksi koristili Planview Enterprise alate. Primakon i Algebra održat će predavanje Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata. Iskusni voditelji Luka Novosel i Marko Štimac će u dvorani Mljet analizirati poziciju dugogodišnjih tržišnih lidera Microsoft Projecta i Oracle Primavere u odnosu na lokalnu i globalnu konkurenciju, komentirati aktualne potrebe tržišta i procijeniti trendove razvoja tržišta EPPM alata. Sudionici će upoznati nekoliko studija slučajeva. U dvorani Brač Sanja Šteković Savić i Mateja Tuščić iz tvrtke Sedam IT prezentirat će CA PPM – pomoć u planiranju portfelja. Predavanje će biti jednako korisno početnicima u upravljanju projektima i naprednim korisnicima projektne metodologije jer će predstaviti funkcionalnosti CA PPM alata koje pomažu bržem i jednostavnijem donošenju odluka te realizaciji projekata. Ivan Matejašić i Marijana Schönberger iz tvrtke Spin održat će prezentaciju Project Tracer – Kompas u šumi otvorenih projekata u dvorani Lastovo. Riječ je o softverskom alatu za organizaciju i praćenje svih projekata u tvrtci ili organizaciji, koji je integriran s Microsoft Projectom. Sudionici će upoznati najatraktivnije osobine i procese koje podržava Project Tracer, a glavni procesi bit će demonstrirani uživo. Termini prezentacija bit će objavljeni na početku konferencijskog dana, a predavanja će se odvijati paralelno. Sudionici mogu izabrati jedno od izlaganja, a ako žele saznati više informacija i o ostalim alatima, predavači će biti na raspolaganju za razgovor i razmjenu kontakata nakon izlaganja.

Prijave za PMI Forum su otvorene, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online Cijena kotizacije za konferencijski dan iznosi 1.700,00 kn, cijena za konferencijski dan i jednu radionicu 3.200,00 kn, a za konferencijski dan i 2 radionice 4.000,00 kn.

Svi voditelji projekata i oni koji sudjeluju u projektnim timovima uoči PMI Foruma mogu ispuniti anketu za voditelje projekata! Rezultati ankete ilustrirat će situaciju na domaćem tržištu i otkriti trendove projektnog menadžmenta u Hrvatskoj, a troje najsretnijih anketiranih osvojit će knjigu Alfonsa Bucera, jednog od predavača na PMI Forumu. Anketa se može ispuniti ovdje

Još iz kategorije

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

EU zalijepio Googleu kaznu od 4,3 milijarde eura zbog guranja svojih aplikacija u Android

19.07.2018. komentiraj

Europska unija nije imala milosti prema Googleu, kaznila ga je rekordnom svotom od 4,3 milijarde eura zbog kršenja protumonopolskih pravila u slučaju mobilnog operativnog sustava Android. Naime, Europska komisija kroz istragu je dokazala da se Google njime služio za plasman svojih proizvoda pa na taj način prekršio tržišna pravila u EU.

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

Bitcoin oštro skočio na 7420 dolara

19.07.2018. komentiraj

Bitcoin se nakon turbulentnog lipnja polako vraća u ravnotežu i bilježi blagi rast. Trenutno mu se vrijednost nalazi na 7420 američkih dolara, što je ipak bolje no 6454 dolara iz 20. lipnja. Bila je to najniža vrijednost bitcoina unazad sedam mjeseci. Svi oni koji posjeduju ovu kriptovalutu pažljivo osluškuju vijesti posljednjih dana i nadaju se pozitivnom zaokretu.

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

Krajem srpnja Google Street View automobil ponovo na hrvatskim ulicama

18.07.2018. komentiraj

Kako bi osvježio lokalne podatke na Google Maps, Google Street View automobil ovog će ljeta ponovno voziti hrvatskim ulicama. Ovoga puta će se fokusirati na osvježavanje informacija o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi.