Play Movies & TV na Androidu postaju Google TV

Play Movies & TV na Androidu postaju Google TV

Google je najavio da će se s nadolazećim ažuriranem njegova aplikacija Play Movies & TV aplikacija na Androidu rebrendirati kao Google TV.

Time će se sučelje aplikacije uskladiti s najnovijim korisničkim sučeljem pametnog zaslona "one-stop shop" diva Mountain View, zajedno s novim rotirajućim sadržajem i popisom sadržaja temeljenog na trendovima. Play Movies & TV aplikacija na Androidu službeno postaju aplikacija Google TV za tu platformu.

Sukladno tome, njegovo bi korisničko sučelje uskoro trebalo početi "oponašati" nove pametne televizore i TV pribor iz TCL-a, Realmea ili Sonyja s odgovarajućim operativnim sustavom. To implicira potencijal za mnogo više funkcionalnosti u odnosu na sadašnji oblik, a to je uvijek dobra vijest.

Također, nova aplikacija se podosrta usredotočuje na sadržaj koji se trenutno može kupiti ili posuditi na Play Storeu. No, s predviđenim ažuriranjem koje će ga pretvoriti u Google TV, moglo bi postati mnogo sličnije drugim "skupljačima" sadržaja pametne televizije,jer aplikacija "uči" korisnikove postavke i počinje im prikazivati ​​emisije ili filmove koji bi im se mogli svidjeti u novom sučelju s više prozora iz svih drugih aplikacija ili izvora koji su dostupni.

Prednost je u tome što će aplikacija ipak imati popis za praćenje, koji Google smatra da se može uređivati ​​u pokretu ili s uređaja u drugim prostorijama unutar domova. Ipak, korisnik ne bi trebao izgubiti pristup trenutnim kupnjama ili iznajmljivanjima iz Play Storea, ali se može pomiješati s novim izgledom, koji neće utjecati na potrebe i aktivnost korisnika.

Uvođenje Google TV-a za Android trebalo bi biti dovršeno tijekom prve polovice studenoga ove godine, a onda će se polako omogućavati na globalnoj razini i korisnici će sami moći prosuditi koliko im se sviđa ili ne sviđa to što im se nudi.

Još iz kategorije

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

16.01.2022.

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

CES 2022: Nvidia objavila besplatnu dostupnost Omniversa kreatorima Nvidia GeForce Studija

11.01.2022.

Nvidia se pohvalila da je besplatna verzija Omniversea, njenog 3D dizajna, suradnje i simulacije u stvarnom vremenu, sada općenito dostupna kreatorima Nvidia GeForce Studio s RTX GPU-ovima.