Play Movies & TV na Androidu postaju Google TV

Play Movies & TV na Androidu postaju Google TV

Google je najavio da će se s nadolazećim ažuriranem njegova aplikacija Play Movies & TV aplikacija na Androidu rebrendirati kao Google TV.

Time će se sučelje aplikacije uskladiti s najnovijim korisničkim sučeljem pametnog zaslona "one-stop shop" diva Mountain View, zajedno s novim rotirajućim sadržajem i popisom sadržaja temeljenog na trendovima. Play Movies & TV aplikacija na Androidu službeno postaju aplikacija Google TV za tu platformu.

Sukladno tome, njegovo bi korisničko sučelje uskoro trebalo početi "oponašati" nove pametne televizore i TV pribor iz TCL-a, Realmea ili Sonyja s odgovarajućim operativnim sustavom. To implicira potencijal za mnogo više funkcionalnosti u odnosu na sadašnji oblik, a to je uvijek dobra vijest.

Također, nova aplikacija se podosrta usredotočuje na sadržaj koji se trenutno može kupiti ili posuditi na Play Storeu. No, s predviđenim ažuriranjem koje će ga pretvoriti u Google TV, moglo bi postati mnogo sličnije drugim "skupljačima" sadržaja pametne televizije,jer aplikacija "uči" korisnikove postavke i počinje im prikazivati ​​emisije ili filmove koji bi im se mogli svidjeti u novom sučelju s više prozora iz svih drugih aplikacija ili izvora koji su dostupni.

Prednost je u tome što će aplikacija ipak imati popis za praćenje, koji Google smatra da se može uređivati ​​u pokretu ili s uređaja u drugim prostorijama unutar domova. Ipak, korisnik ne bi trebao izgubiti pristup trenutnim kupnjama ili iznajmljivanjima iz Play Storea, ali se može pomiješati s novim izgledom, koji neće utjecati na potrebe i aktivnost korisnika.

Uvođenje Google TV-a za Android trebalo bi biti dovršeno tijekom prve polovice studenoga ove godine, a onda će se polako omogućavati na globalnoj razini i korisnici će sami moći prosuditi koliko im se sviđa ili ne sviđa to što im se nudi.