Photokina još jedna žrtva korona virusa

Photokina još jedna žrtva korona virusa

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Fotografski sajam Photokina, na kojem ima i videa, trebao se održati od 27. do 30. svibnja, ali zbog pandemije koronavirusa otkazan je više od dva mjeseca unaprijed, što potencijalnim izlagačima, posjetiteljima i predstavnicima medija uvelike olakšava stvari.

Također, najavljeno je i da će sljedeći sajam biti održan od 18. do 21. svibnja 2022. u Kölnu. Razlozi za preskakanje 2021. nisu vezani potpuno uz koronavirus. Naime, foto-tržište iznimno je dinamično i brzo se mijenja, a taj će se trend dodatno pojačati u narednom periodu.

Svemu treba pridodati i najbitniju činjenicu - da će zbog ekonomskim problema sljedeća godina biti podosta teška za proizvođače i klijente, pa im treba ostaviti prostora za konsolidaciju, smatraju organizatori i dodaju kako je zaključeno da upravo zato preskakanje godine ima smisla te da će za dvije godine sajam biti kvalitetniji i posjećeniji no što bi bio da se održi dogodine.

„Velika je šteta što se sve ovo događa u svijetu jer kao da naša svakodnevica bespomoćno stoji i promatra silne probleme. A očekivalo se mnogo od 2020. Već na Mobile World Congressu u Barceloni trebali smo svjedočiti naprednim pametnim telefonima, specijaliziranima za mobilne mreže pete generacije (5G)“, ističu organizatori.

Trebali smo svjedočiti i silnom napretku na području umjetne inteligencije, virtualne stvarnosti, proširene stvarnosti... Tehnologije su to koje objedinjene, ali i zasebne, predstavljaju mnogo za industriji vezanu uz fotografiju, obradu fotografija, njihovo procesuiranje, kvalitetu i sve što se veže uz nju.

Upravo zato je Photokina trebala biti osvježavajuća i krajem svibnja okupila bi svjetsku kremu, koja bi pak dokazala da unatoč digitalnom zaokretu, fotografija ima svoje mjesto "pod suncem", i to fotografija načinjena profesionalnom opremom.

Nažalost, koronavirus pokazao se kao velika prepreka pa u smislu velikih svjetskih događaja uzeo još jednu žrtvu - Photokina sajam.

Još iz kategorije

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

Ukupno izdano više od 441 tisuće propusnica, 84 posto zatražile tvrtke

05.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci objavljeni danas na pressici kriznog stožera Civilne zaštite pokazuju kako je ukupan broj zahtjeva dosega 454.605 za e-Propusnicama, od čega je odobrenih 441.721 tisuća propusnica, a odbijenih je 12.884 tisuće. Od ukupnog broja e-Propusnica izdano je tvrtkama čak 373.302 e-Propusnica što u ukupnom broju izdanih propusnica čini čak 84,51 posto.

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

Tržište nekretnina zamrznuto u vremenu, tek manji dio osiguran od potresa

05.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala domaće tržište nekretnina, a stanje je bitno pogoršao i potres u Zagrebu koji je devastirao tisuće zgrada u centru grada. Ove okolnosti će svakako utjecati na cijene nekretnina koje su zadnje tri godine u stalnom rastu, no u ovom trenutku je teško odgovoriti u kojoj mjeri.

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

Apel HUP-a za proširenjem mjera za očuvanje radnih mjesta na tvrtke koje su morale otpuštati bit će usvojen

05.04.2020. komentiraj

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja najavu Ministarstva rada i mirovinskog sustava da će se na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a u ponedjeljak usvojiti zamolba HUP-a kojom je zatraženo da se potpore za očuvanje radnih mjesta omoguće i svim poslodavcima koji su bili primorani otpuštati radnike i zatvoriti tvrtke prije stupanja na snagu paketa tzv. travanjskih mjera Vlade RH.