Pet stvari koje su vam potrebne za zimski bijeg iz grada

Pet stvari koje su vam potrebne za zimski bijeg iz grada

Siječanj se smatra najdepresivnijim mjesecom u godini jer dolazi nakon blagdanske euforije kada se vraćamo na posao, školu i drugim obvezama. Organizirana društvena okupljanja na Adventu su završila, božićni ukrasi se uklanjaju, a hladno vrijeme, kraći dani i nedostatak sunca mogu pridonijeti osjećaju tuge.

No, nema razloga da se tako osjećate. Siječanj je početak nove godine i savršeno vrijeme za postavljanje novih ciljeva i pozitivne promjene. Bilo da želite započeti novi hobi ili se organizirati, nema boljeg vremena da obavite stvari. Ima mnogo aktivnosti i događanja u kojima možete sudjelovati tijekom siječnja, a ako već niste pobjegli na skijanje, zašto ne biste napunili baterije bijegom i iz grada za vikend bez plana i posebnih priprema.

Za početak predlažemo malo dobre volje i veselo društvo. Uz malo online istraživanja, lako ćete pronaći mnogo neotkrivenih destinacija u blizini vašeg grada. Birajte one na koje možete stići za do dva sata vožnje, kako bi vam ostalo dovoljno slobodnog vremena za razgledavanje i odmor. Sigurni smo da ćete se dobro provesti, a da u žurbi nešto ne zaboravite, pripremili smo za vas popis najosnovnijih stvari koje će vam biti potrebne:

Telefon

Iako se nećete morati javljati na poslovne pozive, zasigurno ćete htjeti zabilježiti svoje omiljene trenutke kamerom. Moderni telefoni srećom su opremljeni kamerama koje su po kvaliteti usporedive s profesionalnim. Primjerice, HONOR 70 je izbor mnogih blogera na putovanjima jer ima dvostruku AI glavnu kameru i kvalitetan sustav za obradu fotografija i video snimaka.  To znači da ne morate čekati povratak kući da biste podijelili svoje predivne fotke krajolika, ali i zabavne selfije uz prednju kameru od čak 32 megapiksela.

Odjenite se toplo, ali slojevito

Iako je zima, na suncu nam u toplim zimskim jaknama može postati vruće, ali čim ono zađe, pa makar iza oblaka, postat će hladno. Stoga je dobro odjenuti se slojevito kako bi nam uvijek bilo ugodno i toplo, ali pripazite da je odjeća koju ste nedavno izvukli iz ormara u dobrom stanju. Zamislite da na svojim snimkama koristite opciju koji nudi HONOR 70 - Solo Cut Mode, pomoću koje na snimci možete izdvojiti jednu osobu i pratiti njezino kretanje u fokusu, i dobijete odličan video kojeg silno želite podijeliti na društvenim mrežama, ali u fokusu je, osim vas, i stara zaprljana jakna!

Rezervna odjeća i obuća

Čak i ako ste provjerili vremensku prognozu prije polaska, imajte na umu da iskusni putnici nikada ne odlaze na odmor zimi bez rezervnog para cipela - po mogućnosti vodootpornih. Zima vam neće uništiti raspoloženje, a mokra stopala vas lako mogu izluditi. Ako planirate provesti više vremena vani, pobrinite se za dodatnu odjeću i obuću.

Topli napitak

Sigurni smo da ćete na putovanju pronaći ugodan kafić, ali ćete također htjeti istražiti okolicu, provesti sate i sate u šetnji ili jednostavno ostati na mjestu na osami koje vam se posebno sviđa. Stoga preporučujemo da sa sobom ponesete termosicu kako bi vaš čaj ili kava ostali topli nekoliko sati. To će vas učiniti potpuno bezbrižnim - imate pametni telefon HONOR 70, baterija mu traje cijeli dan, a imate i omiljeno piće - čak i kad niste u blizini kafića ili punjača. Drugim riječima, spremni ste za dobar provod.

Novac u gotovini (eurima)

Možda se na prvi pogled čini čudnim, ali čak i ako ste navikli sve plaćati karticama, uzmite sa sobom određenu količinu novca u gotovini. Iako do 15. siječnja u Hrvatskoj možemo plaćati i u kunama, preporučujemo da sa sobom ipak ponesete i eure kako biste izbjegli potencijalne probleme s povratom ostatka novca. Vikend putovanja ne zahtijevaju velike financijske troškove, što je jedna od njihovih prednosti, ali uvijek postoji mogućnost da se nađete na mjestu gdje ne možete platiti karticom, ali želite kupiti lokalni proizvod na tržnici ili platiti kavu. Nema potrebe da svoje slobodno vrijeme provedete tražeći bankomat - iskoristite ga radije za opuštanje.