Pebble bilježi 1 milijun preuzetih Watch Apps i 275,000 prodanih pametnih satova

Pebble bilježi 1 milijun preuzetih Watch Apps i 275,000 prodanih pametnih satova
Pebble

Jedan od popularnijih Kickstarter proizvoda, Pebble, objavio je kako su primili više od 190,000 predbilježbi za kupnju pametnog sata Pebble putem svoje web trgovine. To se dogodilo nakon što je održana uspješna Kickstarter kampanja od prošle godine. Gledajući ukupan broj predbilježbi, on se sada popeo na 275,000 predbilježbi za Pebble koji bi se uskoro trebao naći na policama poznatog američkog trgovačkog lanca elektronikom Best Buy-a.

Prvih 6-10 mjeseci nakon završetka Kickstarter kampanje, tvrtka je bila strogo fokusirana na probleme isporuke. Pebbleov suosnivač, Eric Migicovsky, izjavio je kako im to u početku nije bio prioritet, no da su ubrzo shvatili kako bi im isporuka trebala itekako postati prioritetom.

Ovaj startup je trenutno u fazi gdje može promijeniti svoj fokus kako bi počeli raditi na ostvarenju svojih dugoročnih ciljeva, i to ciljeva kao tvrtke. To, dakako, uključuje udovoljavanje zahtjevima i garanciju da svi koji su se predbilježili za kupnju Pebblea dobiju svoj primjerak. Migicovsky ističe kako je njihov fokus kao tvrtke prebacivanje na podršku programerima trećih strana koji je, prema njegovom mišljenju, glavni dio svake platforme.

Dok ovi pametni satovi još uvijek nisu postali popularni, Pebble se ipak ne može pohvaliti da je bio prvi među njima. Naime, Sony je upravo najavio svoj drugi pametni sat prije nekoliko tjedana. Nije loše niti za spomenuti kako mnoštvo drugih proizvođača radi upravo na proizvodnji vlastitih pametnih satova kako bi ih lansirali na tržište.

Ipak, ako se Pebble uspije izboriti na tržištu, odnosno postići dobre rezultate, vjerojatno će ih vrlo brzo bombardirati ponudama za kupnju Google ili Apple - što možda i ne bi bilo loše po sam Pebble.