PayPal razmatra implementaciju BitCoinsa

PayPal razmatra implementaciju BitCoinsa

PayPalov izvršni direktor John Donahoe je obznanio kako se razmatra implementacija BitCoins sustava u PayPal mrežu digitalnih transakcija. Donahoe kaže kako pobliže gledajući BitCoins virtualnu valutu smatra kako će u budućnosti biti vrlo popularna i zastupljena kod trgovine. U intervjuu za Wall Street Journal, Donahoe je izjavio da će se u roku od 5 godina BitCoins i ostale virtualne valute moći pretvoriti u gotovinu te će se moći koristiti u stvarnom svijetu.

Ako bi se omogućila promjena BitCoins virtualne valute u realni novac, američko ministarstvo financija morat će uvesti određena pravila kojima bi se reguliralo mjenjanje virtualnog novca u stvarni novac. Za BitCoins bi vrijedili propisi slični onima koji vrijede i za redovne transakcije realnim novcem.

Donahoe kaže kako će implementiranjem BitCoinsa u PayPal sustav tvrtka biti u mogućnosti uvjeriti više trgovaca na korištenje PayPal sustava u svojim trgovinama. PayPal i eBay već pokušavaju uvjeriti fizičke trgovine na uvođenje PayPal sustava naplate. eBay planira ovog ljeta u New Yorku uvesti lifesize izloge trgovina osjetljive na dodir te time omogućiti kupcima nov način kupovine.

Dok PayPal razmatra dodavanje BitCoins virtualne valute kao sredstvo plaćanja, mnoge tvrtke se bave mišlju o prihvaćanju plaćanja BitCoins virtualnom valutom. Western Union i MoneyGram International trenutno traže način na koji će svojim korisnicima omogućiti prijenos novca diljem svijeta u virtualnoj valuti. Ako PayPal dozvoli plaćanje stvari putem BitCoins valute, to će otvoriti novo poglavlje za virtualne valute.