INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece

INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece
Fotolia

Prema Centers for Disease Control and Prevention stopa pretilosti među djecom je u stalnom porastu. U 2012. godini više od jedne trećine djece i adolescenata bilo je pretilo, što za sobom povlači mnoge rizike. Tableti, pametni telefoni i kauč su dobitna kombinacija za djecu, no vrlo pogubna za zdravlje.

Pulp - PR je tako objavio nekoliko uređaja i naprava koji bi mogli potaknuti djecu da se više kreću ili nauče više o zdravlju i fitnessu. LeapBand je tako prvi nosivi uređaj za djecu u dobi od 4 do 7 godina, a ako djeca odrade neke fizičke aktivnosti na dar će dobiti digitalnog kućnog ljubimca. Stajati će 39,99 dolara i ne sumnjamo kako će polučiti uspjeh.

The Human Body je prva aplikacija za djecu koja će im omogućiti da istražuju različite dijelove tijela i cijena te aplikacije bit će 2,99 dolara. Nalazi se još tu raznih čuda i programa, a djeca trebaju samo birati što žele. Mi bi nadodali - odvucite djecu u šume i parkove, dajte im loptu i stvar riješena. Cijena? Prava sitnica - 0,00 dolara.