INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece

INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece

Foto: Fotolia

Prema Centers for Disease Control and Prevention stopa pretilosti među djecom je u stalnom porastu. U 2012. godini više od jedne trećine djece i adolescenata bilo je pretilo, što za sobom povlači mnoge rizike. Tableti, pametni telefoni i kauč su dobitna kombinacija za djecu, no vrlo pogubna za zdravlje.

Pulp - PR je tako objavio nekoliko uređaja i naprava koji bi mogli potaknuti djecu da se više kreću ili nauče više o zdravlju i fitnessu. LeapBand je tako prvi nosivi uređaj za djecu u dobi od 4 do 7 godina, a ako djeca odrade neke fizičke aktivnosti na dar će dobiti digitalnog kućnog ljubimca. Stajati će 39,99 dolara i ne sumnjamo kako će polučiti uspjeh.

The Human Body je prva aplikacija za djecu koja će im omogućiti da istražuju različite dijelove tijela i cijena te aplikacije bit će 2,99 dolara. Nalazi se još tu raznih čuda i programa, a djeca trebaju samo birati što žele. Mi bi nadodali - odvucite djecu u šume i parkove, dajte im loptu i stvar riješena. Cijena? Prava sitnica - 0,00 dolara.

Još iz kategorije

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

Štetner još četiri godine na čelu CRANE-a

19.04.2019. komentiraj

Na redovnoj izbornoj skupštini Hrvatske mreže poslovnih anđela dosadašnji predsjednik Davorin Štetner izabran je na treći uzastopni mandat predsjednika CRANE-a. Promjene su se dogodile u Upravnom odboru gdje se dosadašnji član Damir Mujić zbog privatnih obaveza povukao, a kao novi članovi izabrani su Davor Tremac generalni manager UBER-a jugoistočne Europe te manager TOTAL-a Zdravko Novosel.

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

Hrvatske inovacije predstavljene u Europskom parlamentu

19.04.2019. komentiraj

Ovoga tjedna u Europskom parlamentu predstavljena je izložba „Hrvatske inovacije - vizionari koji su oblikovali Europu“ u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, a koju je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala.

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

Kako spriječiti Storage Sense da ne briše vaše datoteke u Windows 10

18.04.2019. komentiraj

Prostora za pohranu podataka nikad dosta u današnje vrijeme, ali na stolnim i prijenosnim računalima postoje načini kako ga ostvariti što je više moguće, a jedan od njih svakako je Storage Sense. Samo, taj alat može biti problematičan za početnike i dovesti do situacije u kojoj će izbrisati sadržaj računala koje inače korisnik ne bi želio izbrisati.