INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece

INFOGRAFIKA: Pametni uređaji krivi za pretilost djece

Foto: Fotolia

Prema Centers for Disease Control and Prevention stopa pretilosti među djecom je u stalnom porastu. U 2012. godini više od jedne trećine djece i adolescenata bilo je pretilo, što za sobom povlači mnoge rizike. Tableti, pametni telefoni i kauč su dobitna kombinacija za djecu, no vrlo pogubna za zdravlje.

Pulp - PR je tako objavio nekoliko uređaja i naprava koji bi mogli potaknuti djecu da se više kreću ili nauče više o zdravlju i fitnessu. LeapBand je tako prvi nosivi uređaj za djecu u dobi od 4 do 7 godina, a ako djeca odrade neke fizičke aktivnosti na dar će dobiti digitalnog kućnog ljubimca. Stajati će 39,99 dolara i ne sumnjamo kako će polučiti uspjeh.

The Human Body je prva aplikacija za djecu koja će im omogućiti da istražuju različite dijelove tijela i cijena te aplikacije bit će 2,99 dolara. Nalazi se još tu raznih čuda i programa, a djeca trebaju samo birati što žele. Mi bi nadodali - odvucite djecu u šume i parkove, dajte im loptu i stvar riješena. Cijena? Prava sitnica - 0,00 dolara.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.