Pametni satovi u budućnosti će biti vaša veza sa doktorom

Pametni satovi u budućnosti će biti vaša veza sa doktorom

Kompanija Withings, kojoj je specijalnost “povezano zdravlje“, fokusirat će se u budućnosti na stvaranje “mosta“ između pacijenata i liječnika na način pružanja relevantnih podataka koji će pomagati pri tretiranju raznih bolesti i stanja kod ljudi.

Stvar je u tome da Withings cilja na korištenje njegovih proizvoda od strane pacijenata i liječnika istovremeno jer to je jedini način da svi prikupljeni podaci o zdravstvenom stanju budu iskorišteni onako kako treba. Pritom bi se postigla bolja prevencija bolesti, tretman, reagiralo bi se na vrijeme...

U cijeloj toj priči, sami pacijenti, odnosno potencijalni pacijenti, imali bi uvid u jednostavnije podatke. Dakle, kroz pametni nosivi uređaj bi pratili otkucaje srca, broj koraka, koliko su kalorija izgubili... Sve to bi mogli kroz pametne narukvice, satove, narukvice za praćenje sna i ostale pametne nosive uređaje. Istovremeno, liječnici bi imali uvid u daleko više podataka, koji bi im davali detaljniji uvid u situaciju.

Sve to bit će moguće izvesti nakon serije B investicija, kojom je Withings prikupio 60 milijuna američkih dolara, tako da će njegov Med Pro odjel moći krenuti "punom parom" prema naprijed. Iako pokrenut prošle godine, još nije zaživio u punom smislu riječi, ali temelji su postavljeni u smislu povezivanja medicinskij profesionalaca s Withingsovim uređajima i analitikom.

"Ljudi provode daleko više vremena izvan liječničkih ordinacija, soba i bolnica općenito. Više se bave svojim aktivnostima, a na ovaj način bi zapravo u svakom trenutku bili spojeni sa svojim liječnikom, koji bi u svakom trenutku imao uvid u njihovo zdravstveno stanje, pa bi mogao reagirati kad je to potrebno. Ujedno, to liječnicima omogućava bolje postavljanje dijagnoza, personaliziraniji pristup u globalu i općenito kvalitetnije liječenje", naglašavaju u Withingsu.