Pametna i visokotehnološka kuhinja kako je vidi Samsung

Pametna i visokotehnološka kuhinja kako je vidi Samsung
Samsung

Samsung je predstavio nove kuhinjske aparate koji će inspirirati, podučiti te osigurati svojim korisnicima alate koje trebaju kako bi kuhanje podigli na novu razinu. Inovacije u kuhinji odsad su na nov način kombinirane tako da se povežu s nekim od svjetski poznatih kuhara kako bi se jela mogla pretvoriti u pravo kulinarsko iskustvo.

Samsungova nova linija proizvoda uključuje novu verziju pećnice s dvojnim vratima, indukcijskim kuhalom te ugradbeni hladnjak vrhunskih performansi koji je dizajniran na način da se jednostavno uklopi u bilo koju kuhinju.

- Korisnici su posvećeni svojim domovima više no ikad - izjavio je John Herrington, potpredsjednik i generalni direktor jedinice za kuhinjske aparate tvrtke Samsung Electronics Amerika i dodao - korisnici su posebno angažirani u svojim kuhinjama, gdje aparati više nisu samo alati za pripremu obroka nego i sredstva za istraživanje kulinarske kreativnosti te estetskog izražavanja kroz kuhanje. S kuharima koji žude za novim idejama i inspiracijama, ove godine Samsung ne samo da predstavlja nevjerojatne inovacije u novim proizvodima, već i stvara načine kako se povezati sa sadržajem dostojna kuhinjskog chefa kako bi kuhanje bilo još ugodnije i značajnije.

Samsung je 2013. godine lansirao Club des Chefs, prvu globalnu inicijativu koja je zajedno okupila kuhare svjetske klase kako bi surađivali sa Samsungom u razvijanju proizvoda sljedeće generacije. Rezultat toga je Samsung Chef Collection - serija vrhunski dizajniranih kuhinjskih aparata na profesionalnoj chef razini koja je redefinirala izvedbu i dizajn u kuhinji.

Veza između kuharskih unutarnjih uvida, proizvoda i korisnika pokazala se toliko jakom da je Samsung holistički pristupio procesu kuhanja te predstavio nove sadržaje usluga kako bi Club des Chefs i Samsung Chef kolekcija zaista produbili iskustvo kuhanja kod kuće.

The Chef Collection App je online aplikacija dostupna za tablet uređaje koja uključuje originalne sadržaje za kuhanje kod kuće Samsung Centra za medijska rješenja u Americi, recepte dobivene od partnera poput BigOven, Bon Appétit, Chefs Feed, Saveur, američkog kulinarskog instituta te naposljetku savjete samih kuhara.

Aplikacija se ažurira jednom u dva tjedna i sadrži kratke filmove s uputama za korištenje aparata Chef kolekcije kako bi inspirirala korisnike da se odvaže i istraže njena različita obilježja. Aplikacija je poput osobnog kuhinjskog savjetnika kojeg držite među prstima, bilo da kuhate na dnevnoj bazi ili pripremate obrok za posebnu priliku ili blagdan, a bit će dostupna za u proljeće 2015. godine.

Korisnici koji se odluče na kupovanje aparata Chef kolekcije imat će na ograničeno vrijeme pravo primiti ekskluzivni Chef Collection tablet s već instaliranom aplikacijom. Tablet dolazi u paketu s mesarskom daskom te ugrađenim stalkom za sam tablet. Povrh svega, Samsung je nedavno započeo Samsung kulinarske satove u vodećoj profesionalnoj kulinarskoj školi FERRANDI u Parizu. Korisnici sada mogu raditi uz bok s nekim od najvećih profesionalnih svjetskih kuhara te iz prve ruke vidjeti uvide kuhara koji su primijenjeni u Samsungovim proizvodima sljedeće generacije. FERRANDI služi kao pilot program za proširenje angažmana korisnika diljem svijeta.

Indukcijsko grijanje postalo je sve popularnija opcija diljem svijeta zbog mogućnosti da uspješno prebaci toplinu s vrha obroka koji se kuha, na samo dno, no nedostaje mu vizualna signalizacija razine kuhanja. Samsung Chef kolekcija Slide-In Induction Range s Virtual Flame tehnologijom osmišljena je kako bi dovela indukcijsko kuhanje na novu razinu.

Indukcijske ploče za kuhanje dobitnice su CES nagrade za inovaciju, a opremljene su LED osvjetljenjem ugrađenim ispod staklene ploče koja osvjetljava lonac sjajem nalik na vatru. Intenzitet od devet razina virtualnog plamena raste pojačavanjem snage ploče, od krčkanja do vrenja.

Osim preciznosti indukcijskog kuhala s četiri ploče, Samsung Chef Collection Slide-In Induction Range uključuje nagrađivanja obilježja poput Flex Duo™ tehnologije. Zamotan u elegantni eksterijer nehrđajućeg čelika, s pomno promišljenim upravljanjem, novi raspon proizvoda može se uklopiti u bilo koji kuhinjski dekor kako bi stvorio bešavni i profesionalni izgled.

Otkako je prethodne godine predstavljen, T9000 hladnjak se uskoro pridružio liniji inovativnih Samsungovih hladnjaka koji su transformirali skladištenje hrane u kuhinji. Štoviše, vrhunski je kalibrirao ravnotežu između tehnologije, izvedbe i dizajna čime je postavio T9000 na sam vrh svoje kategorije.

Nova ugradbena T9000 verzija dostupnija je za veće segmente korisničkog tržišta. Tanak dizajn lako pristaje standardnim kuhinjskim ormarićima i tako predstavlja usklađeni izgled i osjećaj za današnju modernu kuhinju. Interijer također sadržava svojstva poput kliznih/okretnih polica i oštrijih ladica. Ugradbeni T9000 hladnjak dostupan je od proljeća 2015.

Predstavljen prošle godine s inovativnim i pametnim rješenjima za skladištenje hrane, Samsung Food Showcase hladnjak uskoro je postao hit među zauzetim obiteljima koje traže rješenje za organizaciju u kuhinji. Vanjska vrata ShowCase odjeljaka, podijeljena su u tri zone dok su unutarnji InnerCase odjeljci savršeni za skladištenje većih, svježih namirnica. Ovaj se princip pokazao idealnom kombinacijom funkcionalnosti, pogodnosti te dizajna.

Samsung je dodao nove ugradbene modele, sada već robusnoj liniji proizvoda, osiguravajući tako širok spektar opcija za sve kuhinjske konfiguracije i razine cijena. Svi modeli u ShowCase liniji imaju svojstvo Metal Colling, ugrađeno u unutrašnjost prednjih vrata u svrhu zadržavanja hladnog zraka i održavanja optimalne temperature hladnjaka. Na taj način hrana ostaje svježa, čak i kada je hladnjak često otvaran.

Novi Samsung Food ShowCase model hladnjaka biti će dostupan uskoro, u dodatku s već dostupnim modelima side-by-side, four-door i three-door French Door.