Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Njemački sajam CeBIT najveći je na svijetu u području informatičkih tehnologija, telekomunikacija, softvera i usluga, a takav ostaje zbog mogućnosti prilagodbe, praćenja trendova i dugoročne vizije. Upravo u tom smjeru išla je ona radikalna o preseljenju sajma na sredinu lipnja umjesto ožujka. I za izlagače, posjetitelje, ali i organizatore ništa se neće promijeniti - osim na bolje! Uz to na sjamu nastupa čak sedam hrvatskih tvrtki, a ICTbusiness.info i ICTbusiness TV biti će u Hannoveru.

Naime, sredina godine idealna je za sajam ove vrste iz razloga što promjene na tržištu dolaze toliko brzo da je nekako najlogičnije CeBIT postaviti upravo u lipnju, kad je pogled na ono što smo dobili i što stiže nekako jasniji nego u ožujku.

"Novi koncept daje sajmu jasniji oblik po pitanju potencijala digitalne sadašnjosti, ali i budućnosti. Riječ je o sajmu, konferenciji i mrežnom događaju u jednom. To je format koji cijelo naše digitalizirano putovanje čini jedinstvenim iskustvom", rekao je Oliver Frese, član uprave organizatora sajma Deutsche Messe AG i šef CeBIT-a.

Dakle, u Hannoveru će ponovno sve biti na razini, a ono što se može očekivati jest nastavak predstavljanja novih i aktualnih tehnologija pod čime se misli na umjetnu inteligenciju (AI), autonomne sustave, virtualnu (VR) i proširenu (AR) stvarnost te humanoidne robote i dronove. Svijet je otišao s ovom godinom potpuno u smjeru tih tehnologija, što su pokazale milijarde američkih dolara ulaganja najvećih kompanija, ali i trendovi na tržištu. Temeljem toga, sajam će biti podijeljen na četiri dijela, od kojih će se svaki baviti u detalje jednom od uzbudljivih tehnolofija.

Ono što se može očekivati, a organizatori već s ponosom predstavljaju, jest da će od 11. do 15. lipnja u Hannoveru gostovati na deset pozornica najznačajniji ljudi industrije, njih čak 600 iz raznih područja. A kao srce cijelog sajma označen je d!campus, veličine deset nogometnih igrališta. Teško da će biti nekoga tko tamo neće pronaći nešto od interesa!

Ukratko, kao i svake godine, CeBIT će biti jasan pokazatelj proizvođačima, ali i kupcima što se sve može očekivati i kakvi izazovi su pred njima. Vidjet će se koji proizvodi ili usluge plijene pažnju, ali i kako se reagira na izložene ili najavljene cijene tih proizvoda ili usluga. No, najzanimljivije će biti za vidjeti hoće li novi datum ostaviti ikakvog traga na organizaciji, posjeti, interesu publike i medija.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

Otvorene su prijave za Startup Factory predakceleracijski program

21.08.2018. komentiraj

Startup Factory kreće s novim, trećim, ciklusom predakceleracijskog programa. Startupe očekuje intenzivna edukacija, pomoć vrhunskih mentora, ZICER-ova poticajna infrastruktura i promocijska podrška.

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

Windows 10 Mail konačno dobiva mogućnost crtanja po porukama

20.08.2018. komentiraj

Microsoft konstantno unapređuje Windows 10 operativni sustav te alate i usluge koji se vežu uz njega. A posljednji predstavljeni novitet jest onaj za Mail aplikaciju, koja dobiva „tintu“ pa uz tu mogućnost korisnici mogu unutar e-mail poruka postaviti svoje potpise koji izgledaju kao na papiru.

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

Algebra preuzela vodstvo na rang listi privatnih veleučilišta i visokih škola

20.08.2018. komentiraj

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra po prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima: na studij digitalnog marketinga upisano je 10 posto više studenata, a na studije primijenjenog računarstva ukupno 30 posto više studenata nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.