Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Njemački sajam CeBIT najveći je na svijetu u području informatičkih tehnologija, telekomunikacija, softvera i usluga, a takav ostaje zbog mogućnosti prilagodbe, praćenja trendova i dugoročne vizije. Upravo u tom smjeru išla je ona radikalna o preseljenju sajma na sredinu lipnja umjesto ožujka. I za izlagače, posjetitelje, ali i organizatore ništa se neće promijeniti - osim na bolje! Uz to na sjamu nastupa čak sedam hrvatskih tvrtki, a ICTbusiness.info i ICTbusiness TV biti će u Hannoveru.

Naime, sredina godine idealna je za sajam ove vrste iz razloga što promjene na tržištu dolaze toliko brzo da je nekako najlogičnije CeBIT postaviti upravo u lipnju, kad je pogled na ono što smo dobili i što stiže nekako jasniji nego u ožujku.

"Novi koncept daje sajmu jasniji oblik po pitanju potencijala digitalne sadašnjosti, ali i budućnosti. Riječ je o sajmu, konferenciji i mrežnom događaju u jednom. To je format koji cijelo naše digitalizirano putovanje čini jedinstvenim iskustvom", rekao je Oliver Frese, član uprave organizatora sajma Deutsche Messe AG i šef CeBIT-a.

Dakle, u Hannoveru će ponovno sve biti na razini, a ono što se može očekivati jest nastavak predstavljanja novih i aktualnih tehnologija pod čime se misli na umjetnu inteligenciju (AI), autonomne sustave, virtualnu (VR) i proširenu (AR) stvarnost te humanoidne robote i dronove. Svijet je otišao s ovom godinom potpuno u smjeru tih tehnologija, što su pokazale milijarde američkih dolara ulaganja najvećih kompanija, ali i trendovi na tržištu. Temeljem toga, sajam će biti podijeljen na četiri dijela, od kojih će se svaki baviti u detalje jednom od uzbudljivih tehnolofija.

Ono što se može očekivati, a organizatori već s ponosom predstavljaju, jest da će od 11. do 15. lipnja u Hannoveru gostovati na deset pozornica najznačajniji ljudi industrije, njih čak 600 iz raznih područja. A kao srce cijelog sajma označen je d!campus, veličine deset nogometnih igrališta. Teško da će biti nekoga tko tamo neće pronaći nešto od interesa!

Ukratko, kao i svake godine, CeBIT će biti jasan pokazatelj proizvođačima, ali i kupcima što se sve može očekivati i kakvi izazovi su pred njima. Vidjet će se koji proizvodi ili usluge plijene pažnju, ali i kako se reagira na izložene ili najavljene cijene tih proizvoda ili usluga. No, najzanimljivije će biti za vidjeti hoće li novi datum ostaviti ikakvog traga na organizaciji, posjeti, interesu publike i medija.

Još iz kategorije

Trump preko leđa Huaweija želi Kini pokazati mišiće, slijede 3 opasna mjeseca

Trump preko leđa Huaweija želi Kini pokazati mišiće, slijede 3 opasna mjeseca

23.05.2019. komentiraj

Sjedinjene Američke Države ipak su odlučile malo popustiti i omogućiti Huaweiju poslovanje s američkim kompanijama, objavilo je Ministarstvo trgovine (DOC). Samim time, kineskom tehnološkom gigantu osigurana je privremena dozvola za pružanje podrške postojećim proizvodima, odnosno, proizvodima koje su korisnici kupili, ili se pretplatili na njih, prije zabrane poslovanja na američkom tlu.

Način na koji se na mobitelima prebacujemo iz aplikacije u aplikaciju je gotovo isti kod svih

Način na koji se na mobitelima prebacujemo iz aplikacije u aplikaciju je gotovo isti kod svih

23.05.2019. komentiraj

Iako na pametnim telefonima provodimo veći dio dana, način na koji ih koristimo poprilično je identičan gledajući od osobe do osobe, što je u istraživanju potvrdio tim stručnjaka s britanskog sveučilišta Cardiff i nizozemskog sveučilišta Maastricht, a potom i sve objavio u znanstvenom radu Royal Society Open Science.

NEM donosi studije slučaja najvećih produkcijskih kuća

NEM donosi studije slučaja najvećih produkcijskih kuća

23.05.2019. komentiraj

Manje od mjesec dana dijeli nas od početka najvećeg regionalnog događaja posvećenog TV industriji u CEE regiji koji se sedmu godinu zaredom, od 10. do 13. lipnja, održava u Dubrovniku. NEM 2019. zasigurno će biti obilježen zanimljivim gostima, panel-diskusijama, govornicima, moderatorima i, naravno, nezaobilaznim prezentacijama i studijama slučaja.