Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Njemački sajam CeBIT najveći je na svijetu u području informatičkih tehnologija, telekomunikacija, softvera i usluga, a takav ostaje zbog mogućnosti prilagodbe, praćenja trendova i dugoročne vizije. Upravo u tom smjeru išla je ona radikalna o preseljenju sajma na sredinu lipnja umjesto ožujka. I za izlagače, posjetitelje, ali i organizatore ništa se neće promijeniti - osim na bolje! Uz to na sjamu nastupa čak sedam hrvatskih tvrtki, a ICTbusiness.info i ICTbusiness TV biti će u Hannoveru.

Naime, sredina godine idealna je za sajam ove vrste iz razloga što promjene na tržištu dolaze toliko brzo da je nekako najlogičnije CeBIT postaviti upravo u lipnju, kad je pogled na ono što smo dobili i što stiže nekako jasniji nego u ožujku.

"Novi koncept daje sajmu jasniji oblik po pitanju potencijala digitalne sadašnjosti, ali i budućnosti. Riječ je o sajmu, konferenciji i mrežnom događaju u jednom. To je format koji cijelo naše digitalizirano putovanje čini jedinstvenim iskustvom", rekao je Oliver Frese, član uprave organizatora sajma Deutsche Messe AG i šef CeBIT-a.

Dakle, u Hannoveru će ponovno sve biti na razini, a ono što se može očekivati jest nastavak predstavljanja novih i aktualnih tehnologija pod čime se misli na umjetnu inteligenciju (AI), autonomne sustave, virtualnu (VR) i proširenu (AR) stvarnost te humanoidne robote i dronove. Svijet je otišao s ovom godinom potpuno u smjeru tih tehnologija, što su pokazale milijarde američkih dolara ulaganja najvećih kompanija, ali i trendovi na tržištu. Temeljem toga, sajam će biti podijeljen na četiri dijela, od kojih će se svaki baviti u detalje jednom od uzbudljivih tehnolofija.

Ono što se može očekivati, a organizatori već s ponosom predstavljaju, jest da će od 11. do 15. lipnja u Hannoveru gostovati na deset pozornica najznačajniji ljudi industrije, njih čak 600 iz raznih područja. A kao srce cijelog sajma označen je d!campus, veličine deset nogometnih igrališta. Teško da će biti nekoga tko tamo neće pronaći nešto od interesa!

Ukratko, kao i svake godine, CeBIT će biti jasan pokazatelj proizvođačima, ali i kupcima što se sve može očekivati i kakvi izazovi su pred njima. Vidjet će se koji proizvodi ili usluge plijene pažnju, ali i kako se reagira na izložene ili najavljene cijene tih proizvoda ili usluga. No, najzanimljivije će biti za vidjeti hoće li novi datum ostaviti ikakvog traga na organizaciji, posjeti, interesu publike i medija.

Još iz kategorije

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

Preko polovice potrošača ne stavlja zaštitu na svoje osobne uređaje

18.01.2019. komentiraj

Proizvođači su na CES sajmu u Las Vegasu predstavili cijeli niz računala, pametnih uređaja, platformi, hardverskih i softverskih noviteta, koji su sigurniji nego ikad prije, no problem je što korisnici ne dijele identične stavove. Naime, 58 posto od dvije tisuće ispitanih posjetitelja CES sajma kazalo je da se ne smatraju odgovornima za sigurnost svojih uređaja.

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

IEDC Poslovna škola Bled ekskluzivni edukacijski partner Digital Takeovera

18.01.2019. komentiraj

Ekskluzivni edukacijski partner konferencije Digital Takeover je IEDC-Poslovna škola Bled, prva poslovna škola takve vrste u Srednjoj i Istočnoj Europi, osnovana 1986., najavljuju organizatori ove vrlo zanimljive konferencije. U više od 30 godina postojanja, kroz IEDC prošlo je preko 90 000 polaznika iz 100 zemalja širom svijeta, a ove godine posjetitelji Digital Takeover konferencije imat će priliku saznati zašto je baš ova škola jedna od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi.

Autonomna vozila u EU-u: Od znanstvene fantastike do realnosti

Autonomna vozila u EU-u: Od znanstvene fantastike do realnosti

18.01.2019. komentiraj

Zahvaljujući napretku digitalnih tehnologija, poput robotike, umjetne inteligencije i računalima visokih performansi, automatizirana vozila s kojima smo se u prošlosti susretali samo u knjigama i filmovima, postaju stvarnost. U Europi se autonomna vozila očekuju na tržištu već slijedeće godine, a za to treba biti spremna.