Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Ovogodišnji CeBIT donosi radikalni novi koncept i novo vrijeme održavanja te čak 7 hrvatskih tvrtki

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Njemački sajam CeBIT najveći je na svijetu u području informatičkih tehnologija, telekomunikacija, softvera i usluga, a takav ostaje zbog mogućnosti prilagodbe, praćenja trendova i dugoročne vizije. Upravo u tom smjeru išla je ona radikalna o preseljenju sajma na sredinu lipnja umjesto ožujka. I za izlagače, posjetitelje, ali i organizatore ništa se neće promijeniti - osim na bolje! Uz to na sjamu nastupa čak sedam hrvatskih tvrtki, a ICTbusiness.info i ICTbusiness TV biti će u Hannoveru.

Naime, sredina godine idealna je za sajam ove vrste iz razloga što promjene na tržištu dolaze toliko brzo da je nekako najlogičnije CeBIT postaviti upravo u lipnju, kad je pogled na ono što smo dobili i što stiže nekako jasniji nego u ožujku.

"Novi koncept daje sajmu jasniji oblik po pitanju potencijala digitalne sadašnjosti, ali i budućnosti. Riječ je o sajmu, konferenciji i mrežnom događaju u jednom. To je format koji cijelo naše digitalizirano putovanje čini jedinstvenim iskustvom", rekao je Oliver Frese, član uprave organizatora sajma Deutsche Messe AG i šef CeBIT-a.

Dakle, u Hannoveru će ponovno sve biti na razini, a ono što se može očekivati jest nastavak predstavljanja novih i aktualnih tehnologija pod čime se misli na umjetnu inteligenciju (AI), autonomne sustave, virtualnu (VR) i proširenu (AR) stvarnost te humanoidne robote i dronove. Svijet je otišao s ovom godinom potpuno u smjeru tih tehnologija, što su pokazale milijarde američkih dolara ulaganja najvećih kompanija, ali i trendovi na tržištu. Temeljem toga, sajam će biti podijeljen na četiri dijela, od kojih će se svaki baviti u detalje jednom od uzbudljivih tehnolofija.

Ono što se može očekivati, a organizatori već s ponosom predstavljaju, jest da će od 11. do 15. lipnja u Hannoveru gostovati na deset pozornica najznačajniji ljudi industrije, njih čak 600 iz raznih područja. A kao srce cijelog sajma označen je d!campus, veličine deset nogometnih igrališta. Teško da će biti nekoga tko tamo neće pronaći nešto od interesa!

Ukratko, kao i svake godine, CeBIT će biti jasan pokazatelj proizvođačima, ali i kupcima što se sve može očekivati i kakvi izazovi su pred njima. Vidjet će se koji proizvodi ili usluge plijene pažnju, ali i kako se reagira na izložene ili najavljene cijene tih proizvoda ili usluga. No, najzanimljivije će biti za vidjeti hoće li novi datum ostaviti ikakvog traga na organizaciji, posjeti, interesu publike i medija.

Još iz kategorije

Imigranti velikim dijelom zaslužni za uspjeh startup ekonomije u SAD-u

Imigranti velikim dijelom zaslužni za uspjeh startup ekonomije u SAD-u

23.06.2018. komentiraj

Barack Obama je pred kraj svog mandata predstavio zakon kojim se imigrantima dopušta ostanak dodatne dvije i pol godine u Sjedinjenim Američkim Državama ukoliko su u njima osnovali ili suosnovali kompaniju. Time se pospješuje konkurentnost i daje motiv strancima da ostanu što duže u SAD-u te samim time u njoj i privređuju.

Prosječna plaća programera u Zagrebu preko 10.000 kuna

Prosječna plaća programera u Zagrebu preko 10.000 kuna

22.06.2018. komentiraj

Prema najnovijim podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna neto plaća za ožujak iznosila je 7.302 kune te je nominalno 4,9 posto veća nego u istom mjesecu prošle godine. Plaća u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.273 kune, a izvan gospodarstva 7.360 kuna.

EU zabranio korištenje Kaspersky proizvoda u svim svojim institucijama

EU zabranio korištenje Kaspersky proizvoda u svim svojim institucijama

21.06.2018. komentiraj

Europska unija odlučila je zabraniti Kaspersky u svim svojim institucijama pod objašnjenjem da je zloćudan i automatski nesiguran, što je pak razljutilo čelnike te ruske kompanije pa su povukli potez kojim privremeno prekidaju pružati usluge Europolu. Iako je taj odgovor na zabranu žestok, nije ni blizu šteti koja se zbiva za  Kaspersky.