Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

U Osijeku se od 24. do 26. svibnja, održavaju šesti po redu PMIDayz, regionalna konferencija voditelja projekata. Događaj organiziraju udruga PMI Hrvatska i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

PMIDayz jedna je od tri poslovne konferencije u Hrvatskoj koje u svom sadržaju sustavno pokrivaju teme iz upravljanja projektima. Cilj je popularizirati tu tematiku kako bi šira publika shvatila važnost upravljanja projektima.

Konferencija omogućava svakom sudioniku da kroz jedno od brojnih stručnih predavanja pronađe nešto što će mu konkretno pomoći u budućnosti. Cilj tog događaja je promocija struke voditelja projekata te osvještavanje o ideji kako je u svakom projektu potrebno primijeniti niz tehnika i procesa koji će osigurati učinkovito izvođenje pojedinih aktivnosti u okvirima planiranog budžeta, rokova, kvalitete i opsega.

Konferencija započinje u petak, 24. svibnja, s dva prezkonferencijska treninga. Fran Mikuličić, održat će trening pod nazivom "The Big Domino of Project Stakeholder Management", dok će "Na putu od ideje do izrade projektnog business case-a", održati Marina Pupić-Bakrač. Ovogodišnjom temom konferencije “Znate li žonglirati?” želi se ukazati na svakodnevicu voditelja projekata koji u svom poslu stalno žongliraju projektima, rokovima, promjenama u projektnim timovima i prioritetima.

Subota, 25. svibnja, rezervirana je za konferencijske teme, a u nedjelju, 26. svibnja, održat će se postkonferencija. Riječ je o tradicionalnom druženju u neformalnoj atmosferi uz gastronomske specijalitete Slavonije i Baranje. Poseban gost ovogodišnjih PMIDayza bit će poznati glumac Zijah Sokolović. Više informacija o konferenciji i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj stranici.

Još iz kategorije

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

15.06.2019. komentiraj

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

Obrazovanje budućnosti dolazi u Hrvatsku

15.06.2019. komentiraj

Microsoft je u Hrvatskoj po prvi put započeo s provođenjem treninga učitelja Teacher Internship Program (TIP), čija je svrha pripremiti nastavnike osnovnih škola za polaganje ispita Microsoft Certified Educator (MCE). Certifikatom MCE potvrđuje se kako je nastavnik stekao globalne kompetencije tehničke pismenosti potrebne kako bi učenicima pružio bogato i prilagođeno iskustvo učenja.

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

Čak 30 posto građana bez glavnog izvora prihoda izdržalo bi tek mjesec dana

14.06.2019. komentiraj

Usprkos pozitivnim ekonomskim pokazateljima, većina građana pesimistično gleda u budućnost, a čak 86 posto ispitanika ne očekuje da će se pozitivni trendovi nastaviti, pokazalo je istraživanje agencije Improve o ekonomskoj klimi u Hrvatskoj, provedeno u ožujku ove godine.