Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

Ovog tjedna Osijek će ugostiti šesto izdanje PMIDayz

U Osijeku se od 24. do 26. svibnja, održavaju šesti po redu PMIDayz, regionalna konferencija voditelja projekata. Događaj organiziraju udruga PMI Hrvatska i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

PMIDayz jedna je od tri poslovne konferencije u Hrvatskoj koje u svom sadržaju sustavno pokrivaju teme iz upravljanja projektima. Cilj je popularizirati tu tematiku kako bi šira publika shvatila važnost upravljanja projektima.

Konferencija omogućava svakom sudioniku da kroz jedno od brojnih stručnih predavanja pronađe nešto što će mu konkretno pomoći u budućnosti. Cilj tog događaja je promocija struke voditelja projekata te osvještavanje o ideji kako je u svakom projektu potrebno primijeniti niz tehnika i procesa koji će osigurati učinkovito izvođenje pojedinih aktivnosti u okvirima planiranog budžeta, rokova, kvalitete i opsega.

Konferencija započinje u petak, 24. svibnja, s dva prezkonferencijska treninga. Fran Mikuličić, održat će trening pod nazivom "The Big Domino of Project Stakeholder Management", dok će "Na putu od ideje do izrade projektnog business case-a", održati Marina Pupić-Bakrač. Ovogodišnjom temom konferencije “Znate li žonglirati?” želi se ukazati na svakodnevicu voditelja projekata koji u svom poslu stalno žongliraju projektima, rokovima, promjenama u projektnim timovima i prioritetima.

Subota, 25. svibnja, rezervirana je za konferencijske teme, a u nedjelju, 26. svibnja, održat će se postkonferencija. Riječ je o tradicionalnom druženju u neformalnoj atmosferi uz gastronomske specijalitete Slavonije i Baranje. Poseban gost ovogodišnjih PMIDayza bit će poznati glumac Zijah Sokolović. Više informacija o konferenciji i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj stranici.

Još iz kategorije

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

Canon dobio pet EISA-inih nagrada za 2019.

17.08.2019. komentiraj

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši –udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA) dodijelilo mu je pet prestižnih nagrada. Titule za 2019. potvrđuju Canonovu nenadmašnu optičku izvrsnost i tradiciju, a konkretne nagrade osvojio je EOS RP, kao i  objektivi iz serija RF i EF. Od spektakularnog predstavljanja sustava EOS R u rujnu 2018. Canon je redefinirao granice fotografije dizajnirajući tijela i objektive koji proširuju mogućnosti snimanja fotografima amaterima i profesionalcima, što se odražava i u ovogodišnjim nagradama.

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

Knjižnice kao predvodnice digitalne transformacije društva

16.08.2019. komentiraj

Uloga knjižničara i informacijskih stručnjaka u promicanju i uspostavi pametnih društava u sklopu globalne digitalne preobrazbe, tema je Međunarodne konferencije IFLA CPDWL Satellite Meeting koja će 20. i 21. kolovoza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okupiti više od 160 sudionika iz svih krajeva svijeta.

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

Roboti će preuzeti desetke milijuna poslova i još više produbiti nejednakosti

15.08.2019. komentiraj

Roboti su realna prijetnja ljudima, u smislu poslova koje će obavljati, što pokazuje istraživanje provedeno od strane Sveučilišta Oxford. Naime, prema njemu, do 2030. godine bi roboti diljem svijeta trebali preuzeti oko 20 milijuna poslova u proizvodnim granama. Dakle, samo će se nastaviti trend koji je već sad započeo i ubrzavat će se s napretkom tehnologije.